Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbystul Cristi Boboc, la Națională și pentru meciurile cu Argentina și Scoția

ro

19 Jun, 2021 00:00 3865 Marime text
 
 
  • Cristi Boboc este căpitanul echipei Tomitanii Constanța, dar la finele acestei luni se va transfera la o altă echipă din SuperLigă.
  • Rugbystul a debutat sub tricolor într-o partidă cu Spania, iar contra Georgiei a fost titular.
  • România dispută un nou amical contra unei formații din Turneul celor 6, după ce, în 2006, tricolorii întâlneau tot Scoția. 
 
Echipa națională de rugby a României va disputa luna viitoare două meciuri test World Rugby, cu Argentina (pe 3 iulie) și cu Scoția (pe 10 iulie), confruntările urmând a fi găzduite de București.
 
Argentina se află pe locul 9 în clasamentul mondial, iar Scoția ocupă poziția a opta în lume. România dispută astfel un nou amical contra unei formații din Turneul celor 6, după ce, în 2006, tricolorii întâlneau tot Scoția. În vederea celor două partide luna viitoare, staff-ul tehnic al selecționatei României a convocat 40 de jucători (25 de înaintași și 15 jucători de treisferturi), între care se află și Cristi Boboc (linia a III-a), căpitanul echipei Tomitanii Constanța, dar care se va transfera la o altă echipă din SuperLigă la finele acestei luni. Cristi Boboc este un obișnuit al lotului național în ultima perioadă. El a debutat sub tricolor într-o partidă cu Spania, iar contra Georgiei a fost titular.
 

„Nu mă așteptam niciun moment să debutez“

Într-un interviu postat pe site-ul oficial al Federației Române de Rugby, Cristi Boboc povestește cum a trăit primele sale prezențe la echipa națională. „Ținând cont de faptul că era prima mea convocare la națională, nu mă așteptam niciun moment să debutez. M-am gândit că este o experiență care mă va ajuta să văd unde sunt în acest moment și cum mai pot crește și evident, să profit cât mai mult de faptul că sunt aici, să învăț cât mai multe lucruri. Nu mă așteptam să debutez, mai ales la un meci atât de important precum cel cu Spania. Am intrat în ultimele 12 minute ale partidei și era o presiune foarte mari pe noi, pe cei care eram pe margine, pentru că trebuia să ținem în continuare scorul, să intrăm direct în meci, să ne mobilizăm din prima secundă în care am pus piciorul pe teren, să nu greșim. Mă bucur că am reușit să facem acest lucru și că debutul meu la echipa națională este legat de o victorie. În ce privește meciul cu Georgia, nu mă așteptam ca staff-ul să aibă atât de multă încredere în mine și să mă joace în acest meci important, cu o miză foarte mare. A fost incredibil să fiu pe teren, să joc, să fiu alături de băieți. Presiunea este destul de mare, ești la echipa națională, nu există jumătăți de măsură, trebuie să dai totul la fiecare antrenament, să fii acolo 100%“, a menționat Cristi Boboc, potrivit sursei citate.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Rugby Romania)
 

Citește și:
 
Căpitanul Cristi Boboc se desparte de Tomitanii Constanța
„O mână de oameni am încercat să ducem meciurile la capăt“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii