Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Cojocaru - „Am dovedit că se poate“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succes mare în deplasare cu Dinamo București

ro

20 Apr, 2019 16:48 2915 Marime text
Echipa masculină de rugby Tomitanii Constanța a realizat astăzi a doua victorieîn SuperLigă, în etapa a 11-a.

Formația de pe litoral, nou promovată în eșalonul de elită din România, a întâlnit în deplasare Dinamo București, de care a dispus cu 27-25 (19-8).

Pentru oaspeți au înscris Buffard, Paatashvili, Victor Dumitru - câte un eseu, Baron - o transformare și o lovitură de pedeapsă, iar alte șapte puncte au venit dintr-un eseu de penalizare.  Dinamo a punctat din patru eseuri, o transformare și o lovitură de pedeapsă.

Băieții au fost foarte motivați. În sfârșit, a venit un meci cu un adversar de calibrul nostru. În primele trei partide din retur, am întâlnit cele mai bune echipe ale țării, care ne depășesc  la bugete, sportivi și la  omogenitatea lotului Noi doar ce am promovat și, în plus, am schimbat 14 jucători în pauza de iarnă. Astfel că erau șanse minime să facem repede rezultate. Dar lucrurile s-au pus în mișcare destul de bine și, la  nivelul nostru, am dovedit că se poate. Dacă, la finele sezonului, vom obține locul cinci, va fi ca și cum am fi luat din nou un titlu de campioni. Nu este imposibil, dar vom vedea, a declarat Cristian Cojocaru, președintele clubului Tomitanii.


Din meciul cu Dinamo, echipa oaspete s-a ales însă și cu probleme medicale, după accidentările lui Arvinte (probleme la genunchi) și Esterhuizen (a părăsit terenul comoționat). De asemenea, la București nu a jucat Ciorbac, cu probleme la umăr.  

De remarcat că prima victorie din SuperLigă a fost tot cu Dinamo, în tur, la Constanța!

În alte două meciuri din etapa a 11-a s-au înregistrat rezultatele: U Cluj - Gloria Buzău 26-16 și CSA Steaua București - Știința Baia Mare 13-13. Partida CSM București - Timișoara Saracens se joacă pe 1 mai, de la ora 11.00.

Clasament:  1. CSM București - 44p, 2. Steaua - 41p, 3. Timișoara Saracens - 39p, 4. CSM Știința Baia Mare - 38p, 5. Gloria Buzău - 15p, 6. Dinamo - 12p, 7. U Cluj - 11p, 8. Tomitanii - 9p.    

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii