Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

ro

15 Nov, 2023 17:00 1833 Marime text

 
  • Antrenorul Cristian Cojocaru a subliniat rezultatele bune obținute în 2023 de echipele Under-14 și Under-16 ale clubului Tomitanii.   
 
Finele anului 2023 găsește cele două echipe ale clubului de rugby Tomitanii Constanța angrenate în competiții, formația Under-16 și cea Under-14, pe poziții fruntașe în clasament.
 
Astfel, în Divizia Națională de juniori U-16, zona Muntenia, formația de pe litoral ocupă după tur locul doi, cu 30 de puncte, având șase victorii și o înfrângere în șapte partide. În competiția AMRB, echipa U-14 (2010-2011) se află pe locul întâi, iar pe 25 noiembrie se încheie turul și în acest campionat. În acest an, generația U-15 (2008 - 2009) de la Tomitanii a ocupat locul 4 la turneul final, iar apoi s-a făcut trecerea la U-16 (2008-2009), întrecere la care iau parte 19 echipe, împărțite în trei zone geografice: Moldova (cinci echipe), Muntenia (8) și Transilvania (6). Din zonele Muntenia și Transilvania obțin calificarea la turneul final primele trei clasate, iar din Moldova primele două. În total opt formații vor juca la turneul final, spre care încearcă să se îndrepte și echipa de pe litoral. Tot în acest an, echipa U-14 s-a clasat pe locul 9 la turneul final disputat la Cluj.
 
Pe lângă meciurile din campionat, echipa U-16 a susținut și partide de verificare, la Timișoara și la Iași, iar la Predeal ambele grupe, cu 55 de copii (30 de la U-16, 25 de la U-14), au participat la un cantonament.
 
„Sunt mulțumit“
 
„În această lună, e ziua mea de naștere și va fi iar un eveniment fericit pentru mine, prin prisma performanțelor echipelor noastre. Ca în fiecare an, sunt mulțumit. A devenit o caracteristică a lunii noiembrie, ca Tomitanii să se afle mereu pe podium“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenorul de la Tomitanii.   
 
Programul „Rugby-ul, sportul meu preferat“
 
Acesta a subliniat că Tomitanii reunește copii din multe centre din județ, prin programul „Rugby-ul, sportul meu preferat“. „Programul este finanțat de Consiliul Județean Constanța. Cofinanțarea a fost asigurată de Adrian Scrădeanu Istrate și de Octavian Dragomir. Tomitanii Constanța este unul dintre puținele cluburi din țară care nu percepe taxă copiilor care vin la rugby. Baza în care ne desfășurăm activitatea este întreținută de CS Tomitanii încă din 2015, cu sprijinul părinților. Ajutor primim și de la Gihan Eserghep, în ce privește transportul“, a mai spus Cristian Cojocaru. 
 
La U-18, vor juca doar cu sportivi născuți în 2008
 
Antrenorul are planuri mari și cu echipele care vor juca pentru Tomitanii din sezonul viitor, U-18 și U-16. Actuala echipă U-16 va urca la U-18 pentru sezonul 2024/2025, iar cea U-14 va trece la U-16. „Sperăm ca cele două formații, U-18 și U-16, să aibă același succes ca și cele din sezonul 2023/2024. Clubul Tomitanii va înscrie cu siguranță o echipă la U-18, având destui copii la această generație. Va fi însă un an greu pentru cei de 2008 care vor juca la U-18, categorie de vârstă care reunește sportivi născuți în 2007 și 2008. Noi vom juca în totalitate cu copii de 2008“, a menționat antrenorul de la Tomitanii Constanța.     
 
Cei mai buni copii din generația 2008/2009, pentru echipa națională
 
Acesta a punctat și alte obiective pe care le are clubul în anul următor. „Vom încerca să accesăm din nou fonduri de la CJC, pentru a-i ajuta pe copii. Vom avea din nou activități pentru integrarea copiilor cu dizabilități, în colaborare cu clubul Arena, așa cum am făcut în fiecare an. De asemenea, împreună cu cei care muncesc în centrele din teritoriu, Mihail Kogălniceanu (antrenor, Cornel Vasile), Cumpăna (antrenor, Florin Băcioiu), Medgidia (antrenor, Mirel Barbu), Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu), Peștera (Robert Diaconescu), Ovidiu (antrenor, Dan Radu), Murfatlar (Adrian Gabriel Părălește, fostul jucător de la Tomitanii, născut în 1997) și Ghindărești - Topalu (antrenor, Adrian Țacu), vrem să aducem în atenție cei mai valoroși sportivi din generația 2008/2009 din zona noastră. La nivel național, s-au făcut deja demersuri pentru a se pune bazele echipei naționale la această generație, iar din toate zonele din țară trebuie să strângem cei mai buni copii, pentru a fi văzuți de staff-ul reprezentativei, în vederea competițiilor care vor urma“, a arătat Cristian Cojocaru.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Tomitanii Constanța)
 
Citește și:
 
Rugby
Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

 
Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii