Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

ro

18 Oct, 2023 17:00 1787 Marime text
 

 
  • Următoarea partidă pe care o va susține echipa Under-16 va fi la Constanța, pe stadionul „Mihai Naca“, cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov, duminică, 22 octombrie 2023.
 
Echipele clubului de rugby Tomitanii Constanța au început un nou sezon, evoluând cu echipa Under-14 în campionatul de minirugby AMRB, și cu formația Under-16 în seria Muntenia a întrecerii naționale de la această categorie de vârstă.
 
La U-14, în primul turneu, jucat la București, Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru) au câștigat ambele meciuri jucate: 27-0 (17-0) cu CS Aurora Băicoi - ACSOV Pantelimon și 13-12 cu ACS Șoimii București. Pregătită tot de Cristian Cojocaru, formația U-16 a jucat deja trei meciuri până acum, înregistrând două victorii și un eșec, în ordine: 42-17 (20-10) acasă contra Colegiului Tehnic „Dinicu Golescu“ București, 22-27 în deplasare cu ACS Șoimii CS Dinamo București și 73-0 acasă cu CSA CSS Steaua 2 București. În clasament, Tomitanii sunt pe locul trei, cu 11 puncte, pe primele două poziții aflându-se ACS Șoimii CS Dinamo București și CSA CSS Steaua 1 București, cu câte 14 puncte. 

Următoarea partidă pe care o va susține echipa Under-16, în etapa a patra, va fi la Constanța, pe stadionul „Mihai Naca“, cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov, duminică, 22 octombrie, de la ora 13.00. După care, Tomitanii va juca în deplasare cu CSA CSS Steaua 1 (vineri, 27 octombrie, de la ora 14.00). Urmează un cantonament la Brașov, până pe 5 noiembrie, la care participă toți copiii de la U-14 și U-16. Apoi, echipa U-14 participă la următorul turneu AMRB, iar, în etapa a șasea, formația U-16 întâlnește pe teren propriu CS Aurora Băicoi - ACSOV Pantelimon (duminică, 5 noiembrie, de la ora 13.00).
 
„Se prezintă nesperat de bine“
 
„În ambele competiții, echipele noastre se prezintă nesperat de bine. La U-16, avem 35 de sportivi, iar, în meciurile cu Colegiul Tehnic «Dinicu Golescu» București și CSA CSS Steaua 2 București, am folosit în prima repriză titularii, iar după pauză restul lotului, dar diferența nu s-a cunoscut. Au jucat la fel de bine, ceea ce demonstrează că toți sunt conștiincioși și dornici să-și câștige locul de titular. La U-14 lucrurile merg la fel de bine, sunt 20 de copii în lot. Cele două formații sunt produsul muncii Asociației Județene de Rugby Constanța în teritoriu. Ne bazăm pe finanțarea obținută de la Consiliul Județean Constanța pentru a aduce copiii din județ către rugby. Copiii vin de la mai multe centre din județ: Mihail Kogălniceanu (antrenor, Cornel Vasile), Cumpăna (antrenor, Florin Băcioiu), Medgidia (antrenor, Mirel Barbu), Năvodari (anternori, Cristian Husea, Cornel Suciu, Robert Diaconescu), Ovidiu (antrenor, Dan Radu) și Ghindărești - Topalu (antrenor, Adrian Țacu). Se pregătesc acolo, dar fac unul - maximum două antrenamente și la Constanța și merg la meciuri. La antrenamentele pe care le efectuez cu sportivii la Constanța, miercurea vin să mă ajute Cătălin Sasu și Sorin Trancă. Punem multă pasiune în activitățile noastre de la Tomitanii. Subliniez și ajutorul părinților, care fac eforturi mari, iar cei care ne susțin încă de la înființarea clubului sunt în continuare alături de noi“, a declarat Cristian Cojocaru.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Tomitanii Constanța)
 
Citește și:
 
Editorial
Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii