Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transfer de proprietăţi de la CJC Spitalul Judeţean Constanţa va administra zeci de imobile şi sute de mii de metri pătraţi de terenuri

ro

12 May, 2014 00:00 1826 Marime text
Unul dintre proiectele de hotărâre ale şedinţei CJC de astăzi se referă la transmiterea unor imobile, proprietate publică a judeţului Constanţa, din administrarea CJC, în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba despre imobilele situate pe bulevardul Tomis nr. 145: „clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (D+P+9 etaje + NT) parţial P+1E şi P+2 etaje, suprafaţa construită de 9.277 mp), cinci clădiri (magazie), beci, clădire - centrală termică, clădire - fabrică oxigen, garaj, cabină poartă, platformă ecologică, dar şi terenul aferent de 12.680 mp“. Acestora li se adaugă clădirile şi terenul de 666 mp de pe Aleea Zmeurei din Constanţa, unde funcţionează Laboratorul de Medicină Legală. Tot în administrarea unităţii sanitare constănţene vor trece clădirea şi terenul de 1.674 mp, de pe strada Sudului din Constanţa, unde funcţionează Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirea şi terenul de 21.000 mp, unde se află Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirile şi terenul de 33.097 mp, de pe strada Nicolae Titulescu, unde se află Secţia de Fitiziologie Agigea. Nu în ultimul rând, Spitalul Judeţean Constanţa va avea în administrare imobilele şi terenul de 108.685 mp, situat pe strada Republicii nr. 7 din Eforie Sud, unde funcţionează Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală. „Prin hotărârea Guvernului nr. 867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al judeţelor şi în administrarea consiliilor judeţene respective, imobilele, compuse din construcţii şi terenuri aferente, în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au trecut în proprietatea publică a judeţului Constanţa şi în administrarea CJC. Ordonanţa Guvernului 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local stabileşte că terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile sanitare publice de interes judeţean sau local, parte integrantă a domeniului public al judeţelor, comunelor, oraşelor şi municipiilor, se dau în administrarea unităţilor sanitare publice prin hotărârea Consiliului Judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a Consiliului Local, după caz, în condiţiile legii.
Faţă de cele arătate, propunem aprobarea proiectului de hotărâre privind transmiterea unor bunuri, proprietate publică a Judeţului Constanţa, din administrarea CJC în administrarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă“, se arată în raportul proiectului de hotărâre. Acţiunea de predare - primire a imobilelor se va face în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
 

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba despre imobilele situate pe bulevardul Tomis nr. 145: „clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (D+P+9 etaje + NT) parţial P+1E şi P+2 etaje, suprafaţa construită de 9.277 mp), cinci clădiri (magazie), beci, clădire - centrală termică, clădire - fabrică oxigen, garaj, cabină poartă, platformă ecologică, dar şi terenul aferent de 12.680 mp“. Acestora li se adaugă clădirile şi terenul de 666 mp de pe Aleea Zmeurei din Constanţa, unde funcţionează Laboratorul de Medicină Legală. Tot în administrarea unităţii sanitare constănţene vor trece clădirea şi terenul de 1.674 mp, de pe strada Sudului din Constanţa, unde funcţionează Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirea şi terenul de 21.000 mp, unde se află Secţia Dermato-Venerice Agigea, clădirile şi terenul de 33.097 mp, de pe strada Nicolae Titulescu, unde se află Secţia de Fitiziologie Agigea. Nu în ultimul rând, Spitalul Judeţean Constanţa va avea în administrare imobilele şi terenul de 108.685 mp, situat pe strada Republicii nr. 7 din Eforie Sud, unde funcţionează Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală.

„Prin hotărârea Guvernului nr. 867/2002 privind trecerea unor imobile din domeniul privat al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei în domeniul public al judeţelor şi în administrarea consiliilor judeţene respective, imobilele, compuse din construcţii şi terenuri aferente, în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au trecut în proprietatea publică a judeţului Constanţa şi în administrarea CJC. Ordonanţa Guvernului 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local stabileşte că terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile sanitare publice de interes judeţean sau local, parte integrantă a domeniului public al judeţelor, comunelor, oraşelor şi municipiilor, se dau în administrarea unităţilor sanitare publice prin hotărârea Consiliului Judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a Consiliului Local, după caz, în condiţiile legii.
Faţă de cele arătate, propunem aprobarea proiectului de hotărâre privind transmiterea unor bunuri, proprietate publică a Judeţului Constanţa, din administrarea CJC în administrarea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă“, se arată în raportul proiectului de hotărâre. Acţiunea de predare - primire a imobilelor se va face în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii