Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația „Suflete Deschise” din Constanța a vestit Învierea Domnului

ro

06 May, 2024 15:04 560 Marime text
  • De Paşte, cu ajutorul bunilor samariteni, Delaco Distribution SRL, Ella Glob SRL, Euro Consumer SRL, Gecam SRL, Zbornicul SRL şi al unor inimoase persoane fizice, voluntarii asociaţiei au adus bucurii mai multor familii aflate în dificultate
 
Asociația „Suflete Deschise”, prin parteneriatul social misionar „Mai aproape de cel sărman – mai aproape de Dumnezeu”, au vestit Învierea Domnului!
 
De Paşte, cu ajutorul bunilor samariteni, Delaco Distribution SRL, Ella Glob SRL, Euro Consumer SRL, Gecam SRL, Zbornicul SRL şi al unor inimoase persoane fizice, voluntarii asociaţiei au adus bucurii mai multor familii aflate în dificultate. Peste două sute de familii nevoiașe, au primit în dar pachete cu alimente de bază, carne şi produse din carne, legume, fructe şi dulciuri. De asemenea, au primit îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucării, dar şi mobilier şi articole de uz casnic.
 
Voluntarii Asociatiei, au vestit Învierea Domnului şi la Căminul pentru persoane vârstnice din Poarta Albă. Cei saptezecişiopt de bătrâniori, au lăcrimat de emoţie şi bucurie. Ei au primit încurajări, mângâieri, urări de bine dar şi cadouri cu alimente, dulciuri şi fructe. Apoi bunicuţii s-au veselit spargând ouă roşii împreună cu înimoşii voluntari.

Vestea Învierii Domnului a fost adusă si la Spitalul Tichilesti, aflat pe un tărâm ascuns între dealurile cu păduri de tei şi salcâm de lângă Isaccea, undevieţuiesc ultimii leproşi din Europa. Locul, le este şi casă, şi cimitir celorşapte suflete care poartă coşmarul unei boli covârşitoare.Odată cu ultimii aceşti bătrâni se va stârpi şi boala care a băgat în sperieţi o Europă întreagă: lepra, care a lăsat mii de făpturi mutilate şi tot atâtea suflete ciuntite. Reântălnirea cu voluntarii Asociaţiei, a stârnit mare bucurie bătrâneilor. Printre ciocniri de ouă roşii, ei au primit multe daruri constând în alimente de bază, dulciuri şi fructe dar şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.
 
„Voluntarii Asociaţiei au făcut o supriză deosebită şi vârstnicilor din Azilul de bătrâni Tichilești. Cei treizeci de bătrânei au primit Vestea Învierii Domnului, cu mult drag şi nerăbdare. Ouăle roşii şi cadourile primite, prezenţa iubitoare a voluntarilor noștri i-au emoţionat, aducându-le aminte de bunul Hristos şi de cei dragi. 
 
Apoi, aşa cum fac de obicei, voluntarii asociației au mers prin tot orașul, pentru a se întâlni cu oamenii străzii. Le-au dăruit pachete cu alimente, încălțaminte și îmbrăcăminte, o vorba de mângâiere, i-au făcut să zâmbească, au spart oua roșii și au mărturisit împreună: ,,HRISTOS A ÎNVIAT!”
 
Vă invităm așadar, să înmulțim faptele noastre de milostenie, pentru că lumea de astăzi are tot mai multă nevoie de iubire, de revărsarea dragostei dumnezeiești și prin noi, prin fiecare. Să Îl vedem mereu pe Hristos prezent în aproapele nostru și să ne purtăm cu semenii noștri ca și cu Hristos Însuși, așa cum zice cuvântul scripturistic: „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Matei XXV, 40).
 
Să ne rugăm bunului Dumnezeu să ne schimbe, să ne transforme să ne modifice pe noi, în altfel de oameni, în fiii cei bineplăcuți (ai) Tatălui, Dumnezeul nostru cel Adevărat Care, pentru noi toți și pentru a noastră mântuire, prin Fiul Său Cel Unul Născut - Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a Înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le!”, au transmis reprezentanții Asociației „Suflete Deschise”.
 
Mântuitorul Hristos Cel înviat a treia zi din morţi să reverse
asupra dumneavoastra pacea şi bucuria cu care i-a întâmpinat
pe Apostoli şi pe mironosiţe în ziua învierii Sale şi prin
purtarea Sa de grijă, să vă ocrotească de orice încercare viaţa,
familia şi gospodăria.
 
Hristos a Înviat!
 
Hristos a Înviat! Ce vorbă Sfântă!
Îţi simţi, de lacrimi calde, ochii uzi.
Şi-n suflet parcă serafimii-ţi cântă,
De câte ori, creştine, o auzi.
 
Hristos a Înviat în firul ierbii,
A înviat Hristos în Adevăr;
În poieniţa-n care zburdă cerbii,
În florile de piersic şi de măr.
 
În stupii de albină, fără greş,
În vântul care suflă mângâios.
În ramura-nflorită de cireş,
Dar vai, în suflet, îi înviat Hristos?
 
Ai cântărit cu mintea ta creştine,
Cât bine ai făcut, sub cer umblând?
Te simţi măcar acum, pornit spre bine?
Măcar acum, te simţi mai bun, mai blând?
 
Simţi tu topită-n suflet vechea ură?
Mai vrei pieirea celui plin de Har?
Ţi-ai pus zăvor pe bârfitoarea-ţi gură?
Iubirea pentru semeni, o simţi iar jar?
 
O, dacă-aceste legi, de-a pururi sfinte,
În aur, măcar azi, te-au îmbrăcat,
Cu serafimii-n suflet, imn fierbinte,
Ai drept să cânţi: Hristos a Înviat!
 
 
Citește și
Voluntarii Asociației „Suflete deschise” au ajuns cu daruri la supravieţuitorii din mina de la Altîn Tepe, dar și la micii pacienți din Casa Speranța și spitalele din Constanța (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii