Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt beneficiarii constănţeni ai sprijinului „Bani de liceu”. Vezi lista finală

ro

04 Nov, 2013 00:00 2740 Marime text
Ministerul Educaţiei a publicat lista finală a beneficiarilor sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”. În anul şcolar 2013-2014, vor beneficia de acest sprijin 2.286 de elevi constănţeni.
 
În temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu", cu modificările şi completările ulterioare şi al Ordinului nr. 4839/2004 privind criteriile specifice şi metodologia de acordare a sprijinului în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, cu modificările şi completările ulterioare Ministerul Educaţiei Naţionale derulează în anul şcolar 2013-2014 programul naţional „Bani de liceu”.

La data afişării pe internet a listei beneficiarilor, numărul solicitanţilor eligibili cu venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii, mai mic sau egal cu 150 lei, a fost de 98.550. Beneficiarii îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de sprijinul financiar “Bani de liceu”, având un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei. Ajutorul financiar alocat elevilor, prin programul „Bani de Liceu”, este în valoare de 180 lei pe lună. O condiţie pe care trebuie să o îndeplinească viitorii beneficiari pentru a nu pierde acest sprijin financiar din partea statului este aceea de a nu înregistra prea multe absenţe nemotivate dar să aibă şi un comportament decent la şcoală.

În judeţul Constanţa, beneficiarii programului de protecţie socială sunt 2.286 de elevi. Aceştia provin de la următoarele unităţi şcolare: Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Liceul Tehnologic Ion Bănescu Mangalia, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia, Liceul Tehnologic Ion Podaru Ovidiu, Liceul Teoretic Carmen Sylva Eforie, Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu Medgidia, Liceul Tehnologic Nicolae Istratoiu Deleni, Liceul Tehnologic I.C.Brătianu, Liceul Tehnologic Cogealac, Liceul Teoretic Ioan Cotovu Hârşova, Colegiul Agricol Poarta Albă, Colegiul Naţional Kemail Ataturk Medgidia, Liceul Teoretic Decebal Constanţa, Liceul Tehnologic Axiopolis Cernavodă, Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanţa. Lista beneficiarilor poate fi consultată aici - http://baniliceu.edu.ro/Rapoarte2013/beneficiar/CT/page_2.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii