Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 28 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Ministerul Educației a emis ordinul pentru autorizarea provizorie a unei grădinițe particulare din Constanța! Se aplică din acest an școlar (DOCUMENT)

ro

20 Sep, 2022 10:53 1468 Marime text
Ministerul Educației - Sursa foto: Facebook.com
  • Obligațiile ce decurg din această autorizare cuprind faptul că unitatea trebuie să angajeze personal didactic de conducere și de predare cu respectarea Legii educației naționale și, totodată, trebuie să solicite acreditarea în maximum trei ani de la absolvirea primei promoții.
  • În Secțiunea Document puteți accesa Ordinul Ministerului Educației și anexele.
 
Grădinița particulară Nordic Kids, din Constanța, a primit autorizație de funcționare provizorie de la Ministerul Educației, începând din acest an școlar, 2022 - 2023, fiind obligată să solicite acreditarea în termen de maxim trei ani de la absolvirea primei promoții!
 
Informațiile sunt cuprinse în Monitorul Oficial al României nr. 912/16.09.2022, unde a fost publicat Ordinul 4950/2022 al ME „privind acordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie S.C. Nordic Kids - S.R.L. din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, pentru unitatea de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa cu program normal şi prelungit «Nordic Kids» din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa“.
 
Se precizează în documentul citat că Ordinul ME intră în vigoare la data de 16 septembrie 2022.
 
Ce prevede Ordinul 4950/2022
 
Articolul 1 al ordinului arată faptul că „se acordă autorizaţia de funcţionare provizorie S.C. Nordic Kids - S.R.L. din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, pentru unitatea de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa cu program normal şi prelungit «Nordic Kids», cu sediul în str. Smârdan nr. 16, municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, pentru nivelul de învăţământ «preşcolar», forma de învăţământ «program prelungit» şi «program normal», limba de predare «română», începând cu anul şcolar 2022-2023, conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin“.
 
Această autorizare conferă societății „calitatea de furnizor de educaţie, respectiv dreptul de organizare şi desfăşurare a procesului de învăţământ, pentru nivelul de învăţământ «preşcolar» din cadrul unităţii de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa cu program normal şi prelungit «Nordic Kids» din municipiul Constanţa, judeţul Constanţa, menţionate la art. 1“.
 
Obligațiile ce decurg din această autorizare cuprind faptul că unitatea trebuie să angajeze personal didactic de conducere și de predare cu respectarea Legii educației naționale și, totodată, trebuie să solicite acreditarea în maximum trei ani de la absolvirea primei promoții.
 
Raportul anual de evaluare internă a calității trebuie predat până cel târziu pe data de 15 octombrie a fiecărui an către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.
 
Despre Nordic Kids
 
Grădinița particulară Nordic Kids funcționează pe societatea SC Nordic Kids SRL Constanța, firmă înființată, potrivit Confidas.ro (platformă consultată la data de 20 septembrie 2022), în anul 2019.
 
Nordic Kids SRL are sediul social în Constanța, pe strada București, nr. 8, iar activitatea desfășurată este reprezentată de învățământ preșcolar, firma având un punct de lucru în Constanța, pe strada Smârdan nr. 16, unde a primit autorizația de funcționare de la Ministerul Educației.
 
Asociat unic și administrator este Simona Albu, al cărei nume se regăsește și în firma radiată Green Seal (asociat 50%, administrator), unde era partener cu Ionuț Petrescu, în prezent asociat unic al Green Marine.
 
În ce privește cifrele Nordic Kids, în 2021 firma a raportat cinci angajați, un profit în creștere ce a depășit 70.000 de lei (față de puțin peste 3.000 de lei, în anul Covid 2020) și cifra de afaceri, tot în creștere, de aproape 410.000 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, societatea nu a încheiat contracte de achiziții publice.
 
Pe site-ul oficial al grădiniței se arată că aceasta oferă servicii pentru copii cu vârste între doi și șase ani, misiunea grădiniței fiind „aceea de a oferi un mediu cald și securizat în care copiii să se dezvolte armonios“.
 
În Secțiunea Document puteți accesa Ordinul Ministerului Educației și anexele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Grădiniță privată nouă în Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii