Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:20 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației „Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut“

ro

14 Apr, 2022 17:42 824 Marime text
Ministrul Educației, sorin Cîmpeanu. Foto: Facebook/Sorin CîmpeanuMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că rezultatele la simularea examenelor naţionale (Bacalaureat şi Evaluare naţională), cu două excepţii, sunt mai slabe decât cele de anul trecut.

"Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepţiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acesta avem o rată de promovare de 59,73%, anul trecut am avut 51,4%. Deci, este mult mai bine anul acesta. Proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe - Limba şi literatura română - Bacalaureat avem o scădere de la 70,2% la 68,31%. (...) În schimb, la Evaluarea naţională la Limba şi literatura română, note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53%, mai puţin decât anul trecut. La Limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la Matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut", a afirmat Cîmpeanu la o dezbatere organizată de Edupedu, informează Agerpres.ro.


Potrivit acestuia, în general, simularea examenelor naţionale presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele de Bacalaureat şi Evaluare naţională.

"Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupun subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu-zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe", a susţinut ministrul.


Cîmpeanu a mai declarat că se confirmă faptul că educaţia online a fost departe de a-şi atinge scopul. 

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii