Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Zeci de elevi participă la proba B din cadrul etapei naționale a Olimpiadei naționale „Lectura ca abilitate de viață” ”– clasele V-XII

ro

14 May, 2023 09:05 1375 Marime text
Sursa foto: Facebook/MDLPA
În perioada 12-14 mai 2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța împreună cu Ministerul Educației organizează la Constanța etapa națională a Olimpiadei naționale „Lectura ca abilitate de viață”– clasele V-XII, proba B.

Potrivit unui comunicat al ISJ Constanța, olimpiada se adresează tuturor elevilor din învățământul gimnazial și liceal, public și particular din România, capabili să folosească lectura și competențele digitale și media în vederea dezvoltării personale.

Concurenților li se evaluează competențele de lectură, constând în înțelegerea textelor ficționale, nonficționale și multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a utiliza competențele digitale și media, de a formula opinii, argumente și interpretări proprii în scris, în cadrul unei dezbateri.

Olimpiada se desfășoară pe patru niveluri de învățare, potrivit competențelor de lectură și media dobândite de elevi în context formal sau nonformal și în acord cu practicile competiționale internaționale. Proba B este susținută doar de către elevii care au obținut la proba A, susținută în data de 29 aprilie 2023, primele 25 de punctaje/nivel, dar nu mai puțin de 40 de puncte. Participă 231 de elevi din toată țara, după cum urmează:
- nivelul 1 – clasele a V-a și a VI-a: 49 de elevi ;
- nivelul 2 – clasele a VII-a și a VIII-a: 66 de elevi;
- nivelul 3 − clasele a IX-a și a X-a: 57 de elevi;
- nivelul 4 − clasele a XI-a și a XII-a: 59 de elevi.

„Proba B din cadrul etapei naționale a Olimpiadei naționale „Lectura ca abilitate de viață”– clasele V-XII se desfășoară cu participare fizică, sâmbătă, 13 mai 2023, de la ora 10.00, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța. La această probă participă și 12 elevi din județul Constanța.
Festivitatea de deschidere a avut loc vineri, 12 mai 2023, de la ora 15.00, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța. La festivitate, au fost ținute alocuțiuni de către prof. univ. dr. Oana Dubălaru de la Universitatea București, președinte al Comisiei Centrale, de către Daniel Georgescu, consilier în Ministerul Educației și președinte executiv al Comisiei Centrale, de către Sorin Mihai, inspector școlar general, de către subprefect Ali Șenol și de către viceprimar Ionuț Rusu.
Festivitatea de premiere va fi duminică, 14 mai 2023, de la ora 10.00, la Centrul Multifuncțional Educativ „Jean Constantin” din Constanța“ - au mai precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii