Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:57 06 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI a cerut la Constanța anularea diplomei de doctor a unui fost vicepreședinte ANAF! Ce se întâmplă cu procesul

ro

12 Oct, 2021 00:00 1245 Marime text
  • Este vorba despre cazul înregistrat cu numărul 4432/2/2020, în care Ministerul Educației Naționale trebuie să transmită informațiile solicitate de Curtea de Apel București.
  • Cazul 4432/2/2020 este strâns legat de dosarul cu indicativul 294/36/2020, înregistrat inițial pe rolul Curții de Apel Constanța.
  • În acest din urmă dosar, SRI a solicitat anularea diplomei de doctor a fostului vicepreședinte ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu.
 
Curtea de Apel București va redeschide mâine dosarul de care depinde, indirect, solicitarea formulată la Constanța de către SRI privind anularea diplomei de doctor a fostului vicepreședinte ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu.
 
Mai exact, este vorba despre cazul înregistrat cu numărul 4432/2/2020, în care Ministerul Educației Naționale trebuie să transmită informațiile solicitate de Curtea de Apel București.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, cazul 4432/2/2020 este strâns legat de dosarul cu indicativul 294/36/2020, înregistrat inițial pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Cel din urmă dosar cuprinde solicitarea privind constatarea nulității absolute a diplomei de doctor a lui Mihai Gogancea-Vătășoiu. Această solicitare a fost formulată de către Serviciul Român de Informații - Academia Națională de Informații Mihai Viteazu - UM 0418 București.
 
„Constatarea nulității absolute“
 
Astfel, reprezentanții Serviciului Român de Informații au solicitat „constatarea nulității absolute a actului juridic reprezentat de diploma de doctor și repunerea părților în situația anterioară“.
 
La rândul său, fostul vicepreședinte ANAF solicitase respingerea cererii SRI și obligarea Serviciului la plata cheltuielilor de judecată pe care le are cu procesul.
 
După analizarea documentelor, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis că, de fapt, competența de soluționare a cauzei îi revine Curții de Apel București și, în consecință, au dispus declinarea dosarului.

 
La rândul său, Curtea de Apel București a hotărât să suspende soluționarea cererii formulate de SRI la Constanța până ce se va încheia procesul dintre Mihai Gogancea-Vătășoiu și Ministerul Educației Naționale, caz înregistrat sub numărul 4432/2/2020.
 
În acest dosar, la data de 3 iunie 2021, judecătorii Secției a VIII-a de contencios administrativ și fiscal au decis amânarea cauzei pentru data de 13 octombrie 2021, pentru a se reveni cu adresă către Ministerul Educației Naționale.
 
În aceste condiții, procesul este programat să se desfășoare mâine, de la ora 12.00, la Curtea de Apel București.
 
Indiferent care va fi decizia Curții de Apel, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Ce s-a întâmplat în procesul pentru terenul SRI din Mamaia
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii