Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatii CN APMC, suport electoral pentru trei candidati!?

ro

30 Oct, 2008 00:00 1196 Marime text
1225312351.jpg

Legaturile profesionale cu lumea portuara ii fac pe Adrian Bratu, Laurentiu Mironescu si Matei Bratianu sa spere la un scor bun

La prima vedere, mandatul de deputat din Colegiul Uninominal nr. 7 pare a fi cel mai usor de castigat, avand in vedere ca aspirantii au de convins cel mai mic numar de alegatori - 38.661. Totodata, candidatii inscrisi in competitia electorala vor trebui sa "colinde" doar pe la casele locuitorilor din comuna Valu lui Traian si ale celor din cartierele KM5, CET si IC Bratianu din municipiul Constanta. In contextul prezentat, in Colegiul Uninominal nr. 7 au preferat sa candideze: Adrian Bratu (PNL), Laurentiu Mironescu (PD-L), Matei Bratianu (PSD), Stere Bajdu (PRM), Sorin Coches (PNG CD), Ilie Georgescu (PPPS) si Lidia Chirila (UDMR). Cel putin teoretic, lupta se anunta a fi stransa intre reprezentantii PD-L si PSD. Desi situatia se poate complica, tinand cont ca Laurentiu Mironescu isi poate pune sperantele doar in Florin Mitroi (PD-L), primarul comunei Valu lui Traian. Dupa prima sa experienta de deputat, democrat-liberalul isi doreste, firesc, continuarea mandatului de parlamentar..Avand in vedere ca, o buna perioada, a condus CN APMC si a fost presedinte al organizatiei municipale PD-L Constanta, el poate spera la sustinerea fostilor angajati si a "ex-subalternilor" sai pe linie de partid, domiciliati in zona arondata acestui colegiu. La cei 40 de ani, Mironescu isi poate trece in palmares diplomele de absolvire a Institutului de Marina Civila, a Institute of Transport and Maritime Management - Universitatea Anvers si a Colegiului National de Aparare Bucuresti. Membru al PD din 2003, el a reusit in 2004 sa obtina un mandat de consilier municipal, pe care l-a cedat pentru cel de deputat, castigat in toamna aceluiasi an.

Alianta PNL - PSD se rupe in port

Printre tinerii promovati de PNL Constanta se afla si directorul comercial al CN AMPC, Adrian Bratu. Doar introducerea uninominalului i-a permis acestuia sa treaca de greii partidului si sa participe la scrutinul din noiembrie. Licentia in economie si detinatorul unui master in Administratie si guvernare, Bratu s-a implicat in politica din 2001, prin inscrierea in PNL. In timp, el a castigat simpatia celor din conducerea partidului si a reusit sa promoveze atat in plan politic, cat si in administratia publica judeteana. Din 2007 este vicepresedintele organizatiei nationale a tinerilor liberali, iar din 2004 este consilier judetean. Din punct de vedere profesional, Adrian Bratu activeaza, de ani buni, prin CN APMC. Astfel, el spera ca oamenii de aici, domiciliati in zona arondata colegiului, sa-i acorde incredere si implicit votul. Aceeasi speranta o are si liderul sindical Matei Bratianu, candidat din partea PSD pentru mandatul de parlamentar. Legaturile cu semenii sindicalisti de pe platforma portuara, dar si cu cei din Posta, precum si sustinerea, de-a lungul timpului, a unor revendicari formulate de diverse categorii socio-profesionale il aduc acum pe Bratianu in ipostaza de a "cere recompensa". Asa se va ajunge in situatia ca eventuale "apropieri" intre liberalii si social-democratii tomitani sa dispara pe platforma portuara, cand vine vorba de "arvunirea" voturilor. Stere Bajdu (PRM), Sorin Coches (PNG-CD), Ilie Georgescu (PPPS) si Lidia Chirila (UDMR) sunt alti aspiranti la mandatul de deputat din Colegiul Uninominal nr. 7. Primul este jurist si directorul unei firme private, insa un anonim pentru potentialii alegatori. In conditiile in care, la nivelul judetului, organizatia PRM a suferit multe schimbari si a pierdut oameni care, macar financiar, ar fi putut sustine campania pentru parlamentare, iar locale a fost un dezastru total, Stere Bajdu indrazneste sa viseze la mandatul de deputat. Intr-o situatie similara se afla si presedintele executiv al PPPS, pensionarul Ilie Georgescu, dar si economista Lidia Chirila, propunerea UDMR pentru alegatorii din acest colegiu. In acest cvartet, cel mai avantajat este Sorin Coches. El are experienta activitatii de partid si cea a campaniilor electorale, intrucat dupa 11 ani petrecuti in cadrul PNTCD, din 2006 a preferat sa se alature echipei PNG-CD si sa puna umarul la dezvoltarea filialei locale si judetene. Munca i-a fost recunoscuta de colegi, care l-au promovat, din vara acestui an, in functia de prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PNG-CD Constanta. De profesie jurist, Coches a reusit sa-ti incropeasca propria afacere, de care se ocupa in prezent, si, in paralel, vrea sa faca politica, in speranta ca va schimba ceva atat in mentalitatea simplului cetatean, cat si a politicienilor care ajung sa ne decida destinele. Chiar daca PNG-CD a obtinut rezultat slab la alegerile locale, Sorin Coches nu dezarmeaza si isi asuma riscul de a intra intr-o competitie inegala.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii