Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Și copiii peste 18 ani pot beneficia de suport financiar din partea părinților! Condiții

ro

06 Aug, 2024 12:25 847 Marime text
  • Pentru a beneficia de pensie alimentară, copilul major trebuie să îndeplinească o singură condiție – să fie înscris într-o formă de învățământ.
Copiii cu vârste de peste 18 ani pot continua să beneficieze de suport financiar din partea părinților, în anumite condiții, potrivit legislației în vigoare.
 
Specialiștii de la legalbadger.org arată că responsabilitatea părinților față de copii poate continua și după ce aceștia din urmă devin majori, doar dacă se află în continuarea studiilor.
 
Conform sursei citate, pentru a beneficia de pensie alimentară, copilul major trebuie să îndeplinească o singură condiție – să fie înscris într-o formă de învățământ.
 
Prevederea se aplică indiferent de forma de învățământ, putând fi vorba despre studii liceale, profesionale, universitare sau postuniversitare.
 
Acet sprijin, totuși, nu poate depăși vârsta de 26 de ani a copilului.
 
Articolul 499, alineatul (3) din Codul civil prevede faptul că „părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuare studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vâsta de 26 de ani“.
 
De asemenea, legrea nu condiționează acordarea pensiei de întreținere de rezultatele academice ale copilului, acesta poate fi doar înscris și să frecventeze o formă de învățământ pentru a îndeplini astfel condițiile cerute de lege.
 
Dacă există neîntelegeri între părinți și copil privind obligația de întreținere sau cuantumul acesteia, tranșarea litigiului se va face în instanță, la judecătorie.
 
Este recomandată păstrarea actelor doveditoare înscrierii și frecventării cursurilor, ce pot constitui dovezi într-un evenual litigiu juridic.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Medicul Gheorghe Burnei, obligat la daune morale de 100.000 de euro, printr-o decizie a Tribunalului București, într-un dosar de malpraxis! Explicații
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii