Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:34 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem ultima decizie a judecătorilor! Este vizat Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa!

ro

30 Oct, 2019 12:02 867 Marime text
Accesul în zona peninsulară a municipiului Constanţa se va face în continuare liber, fiind permis tuturor cetățenilor, cu respectarea indicatoarelor rutiere. Decizia a fost luată azi de judecătorii Curții de Apel Constanța, care au stabilit un nou termen (11 decembrie) în dosarul în care Tribunalul Constanța a dispus în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local nr.371/27.09.2018 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa.

Accesul auto în zona peninsulară a fost restricționat în luna mai 2019. O lună mai târziu, pe data de 7 iunie, Tribunalul Constanța a decis suspendarea executării actului administrativ- Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr.371/27.09.2018 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona Peninsulară a Municipiului Constanţa până la pronunţarea instanţei de fond.
 
Pe cale de consecință, raportat la decizia judecătorilor de azi privind amânarea procesului, accesul în zona peninsulară a municipiului Constanţa se va face liber, cel puțin până la data de 11 decembrie, nefiind necesar permisul special.
 
Într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanţa se cere și anularea hotărârii CLC nr.371/27.09.2018 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară.
 
Cu privire la permisele de acces în zona peninsulară, Primăria Constanța anunța pe data de 7 martie că există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.
 
„Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h. Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule dacă au greutatea maximă de 3500 kg: 1.Vehicule inscripționate aparținând M.A.I., D.G.P.L., I.G.S.U. M.Ap.N, S.M.U.R.D. si serviciului de ambulanță, aflate în misiune; 2. Vehiculele aparținând ambasadelor sau consulatelor precum și ale coloanelor oficiale; 3. Vehicule autorizate în regim de taxi, care transportă persoane în/din zona peninsulară, fără staționarea în zonă“, se mai arată în informarea oficială a Primăriei Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii