Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima oră! Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, anulat definitiv! A fost admis recursul cetățenilor în Dosarul Peninsula (MINUTA)

ro

13 Nov, 2023 16:33 965 Marime text


Curtea de Apel Constanța a admis, în urmă cu scurt timp, recursul declarat de mai mulți rezidenți, parohii și agenți economici din Peninsula Constanța legat de Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a orașului!
 
După deliberări care au fost amânate mai multe săptămâni la rând, judecătorii au admis recursul declarat în cauza cunoscută generic drept Dosarul Peninsula.
 
Iată minuta deciziei pronunțate azi, 13 noiembrie 2023, în dosarul 807/118/2022:
 
„Admite recursul. Înlocuieşte considerentele sentinţei civile recurate cu privire la respectarea art. 33 din Legea nr. 24/2000 în realizarea Studiului de impact, cu cele din prezenta decizie
 
Obligă intimatul-pârât la plata către recurenta-reclamantă Ghiţoi Daniela a cheltuielilor de judecată efectuate în recurs, în cuantum de 200 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru. Obligă intimatul-pârât la plata către recurenta-reclamantă Bonton Beach Srl a cheltuielilor de judecată efectuate în recurs, în cuantum de 1.000 de lei, reprezentând onorariu de avocat. Obligă intimatul-pârât la plata către recurenta-reclamantă Danube Grain Expres SRL a cheltuielilor de judecată efectuate în recurs, în cuantum de 1.000 de lei, reprezentând onorariu de avocat redus. Obligă intimatul-pârât la plata către recurenta-reclamantă Viperoom Pub SRL a cheltuielilor de judecată efectuate în recurs, în cuantum de 1.000 de lei, reprezentând onorariu de avocat redus.
 
Definitivă“
 
Dosarul are indicativul 807/118/2022 și se află în atenția completului C2 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fisal a Curții, format din magistrații Raluca Elena Lupu, Anca Ramona Pârlețeanu și Marilena Victoria Mircioi.
 
Curtea era așteptată să se pronunțe cu privire la toate motivele de nelegalitate a Regulamentului Peninsulei, contestat în proces, Tribunalul hotărând deja să-l anuleze definitiv, în primă instanță.
 
Consiliul Local Constanța nu a declarat recurs împotriva anulării, dar reclamanții din dosar au cerut Curții să fie analizate și admise toate motivele de nelegalitate invocate.
 
Astăzi, 13 noiembrie 2023, Curtea de Apel a admis recursul oamenilor, decizia fiind definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Anticorupția, în doliu
A murit un procuror șef din DNA!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii