Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

ro

03 Jan, 2024 17:00 833 Marime text
  • Lupta pentru normalitate în Peninsula Constanța nu se oprește însă aici: pe rolul Tribunalului Constanța există un proces ce vizează stâlpișorii ficși care închid definitiv mai multe străzi din zonă.
Adoptat în 2021 și intrat în vigoare, cu bariere cu tot, la data de 15 noiembrie 2021, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară din Constanța a stârnit reacții încă din prima zi de la implementare.
 
Sute de oameni care locuiesc în Peninsula Constanța s-au trezit mai degrabă peste  noapte captivi în cartierul pe care îl iubesc.
 
Acțiunile în instanță au apărut chiar din primele momente, iar la o lună de la intrarea în vigoare și închiderea zonei cu bariere de acces la toate intrările, pe 15 decembrie 2021, Tribunalul Constanța a dispus suspendarea regulamentului, decizia fiind executorie.
 
În 2022, Curtea de Apel a confirmat suspendarea regulamentului și au fost deschise mai multe dosare pentru anularea acestuia.
 
Dosarele au fost conexate sub indicativul 807/118/2022, cauză în care, în primă instanță, Tribunalul a decis admiterea acțiunii pentru anularea regulamentului.
 
Consiliul Local Constanța nu a atacat această decizie, ci au atacat-o chiar reclamanții care au cerut inițial anularea regulamentului, recursul lor vizând faptul că sunt mai multe motive de anulare pe care instanța de fond nu le analizase sau le respinsese, deși erau valabile.
 
 
Recursul peninsularilor a fost admis de Curtea de Apel Constanța, instanță care a închis definitiv dosarul în defavoarea Regulamentului Zonei Peninsulare, la data de 13 noiembrie 2023.
 
Lupta pentru normalitate în Peninsula Constanța nu se oprește însă aici: pe rolul Tribunalului Constanța există un proces ce vizează stâlpișorii ficși care închid definitiv mai multe străzi din zonă.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului în acest proces, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Regulamentul Peninsulei Constanța va fi decis la Curtea de Apel!
„Considerăm că instanța a apreciat greșit că dreptul la sănătate nu este afectat de existența restricțiilor implementate“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii