Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:58 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „Peninsula“, la Curtea de Apel Constanța! S-a înregistrat recursul

ro

07 May, 2023 11:27 1347 Marime text


Recursul declarat de rezidenții din Zona Peninsulară Constanța, de Parohia Sfântul Nicolae Vechi și Parohia Sfântul Anton de Padova din Peninsulă, dar și de către agenții economici care își desfășoară activitatea acolo în dosarul pentru aularea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța!

După ce Tribunalul a dispus, în primă instanță, anularea Regulamentului Peninsulei, reclamanții din dosar au apreciat că nu s-a răspuns, prin hotărârea judecătorilor, tuturor motivelor de nelegalitate sesizate prin cererea de chemare în judecată.

În acest context, reclamanții au declarat recurs, pentru completarea hotărârii instanței, cu menținerea, însă, a soluției de anulare dictate inițial de Tribunal.

Pe de altă parte, și Consiliul Local Constanța era așteptat să declare recurs în dosar, consilierii fiind așteptați să solicite menținerea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară.

Totuși, în prezent, la Curtea de Apel, în dosarul 807/118/2022 figurează doar recursurile declarate de cei care au cerut anularea regulamentului, Consiliul Local Constanța figurând doar ca intimat pârât, nu și recurent și neapărând la Tribunal înregistrată o cale de atac din partea CLC.

În acest context, rămâne de văzut dacă recursul CLC încă nu a ajuns la instanță sau dacă nu a mai fost declarat deloc.

De asemenea, Curtea de Apel este așteptată să pronunțe în cauză decizia definitivă cu privire la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța.

În prezent, aplicarea regulamentului este suspendată, iar barierele rămân ridicate, în urma deciziilor judecătorilor, până la soluționarea definitivă a cererii de anulare a acestuia.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii