Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Constanța renunță la Regulamentul Peninsulei?!

ro

15 Jun, 2023 00:00 2330 Marime text
Zona Peninsulară Constanța, închisă cu bariere, prin Regulamentul de acces în Peninsulă
  • „Împotriva hotărârii pronunțate de instanța de fond (nr., prin care a fost anulat Regulamentul Peninsulei, Consiliul Local al Municipiului Constanța nu a formulat recurs“.
  • Afirmația se regăsește ca atare cuprinsă în Întâmpinarea depusă de avocații Consiliului Local Constanța în dosarul 807/118/2022, cauză în care, în primă instanță, rezidenții, dar și persoanele juridice care își desfășoară activitatea, precum și parohiile din zonă au obținut anularea Regulamentului Peninsulei.
  • Recent, avocații CLC au răspuns motivelor de recurs invocate de peninsulari și au precizat, negru pe alb, că împotriva hotărârii de anulare CLC nu a formulat recurs.
După toate nemulțumirile, orgoliile, amendamentele nepotrivite, nervii întinși la maxim și frustrările resimțite de cei vizați, Consiliul Local Constanța renunță la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a orașului!
 
Cel puțin aceasta este concluzia logică ce se desprinde din afirmația scrisă negru pe alb „împotriva hotărârii pronunțate de instanța de fond (nr., prin care a fost anulat Regulamentul Peninsulei, Consiliul Local al Municipiului Constanța nu a formulat recurs“.
 
Afirmația se regăsește ca atare cuprinsă în Întâmpinarea depusă de avocații Consiliului Local Constanța în dosarul 807/118/2022, cauză în care, în primă instanță, rezidenții, dar și persoanele juridice care își desfășoară activitatea, precum și parohiile din zonă au obținut anularea Regulamentului Peninsulei.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, hotărârea fusese atacată în recurs de peninsulari, care solicită menținerea deciziei de anulare, dar vor ca instanța să se pronunțe cu privire la toate aspectele pe care le-au invocat în proces, inclusiv cele vizând studiul de impact în baza căruia a fost adoptat regulamentul.
 
Recent, avocații CLC au răspuns motivelor de recurs invocate de peninsulari și au precizat, negru pe alb, că împotriva hotărârii de anulare CLC nu a formulat recurs.
 
Spus pe scurt, CLC, prin reprezentant convențional avocat Constantin Cojocaru, din cadrul Baroului București, consideră nefondat recursul declarat de peninsulari, solicitând Curții de Apel să-l respingă ca atare.
 
„De fapt, reclamanții urmăresc ca instanța de recurs să aprecieze că toate motivele de nelegalitate invocate ar fi legale, deși instanța de fond, în mod corect, motivat și întemeiat, a respins unele din aceste motive de nelegalitate“, spun avocații Consiliului Local Constanța.
 
Acum, urmează ca instanța de recurs să stabilească data primei înfățișări pentru analizarea căii de atac, cel mai probabil aceasta urmând să fie fixată în toamnă, după vacanța judecătorească.
 
Dincolo însă de acest aspect, pentru a contura întregul tablou, trebuie amintite vehemența administrației publice locale privind Regulamentul Peninsulei Constanța, nemulțumirile Consiliului privind suspendarea regulamentului de către Tribunal, recursurile promovate de CLC pentru menținerea barierelor care închideau accesul în zonă, stâlpișoirii ficși care continuă să închidă mai multe străzi din perimetru, aspectele sesizate de Prefectura Constanța cu privire la regulament, intervențiile Avocatului Poporului, amendamentele care nu rezolvau problemele existente, situațiile concrete create de acest regulament, dar și protestele peninsularilor, unele inclusiv înaintea ședințelor de consiliu.
 
O poveste urâtă a Constanței ce durează de mai bine de un an și jumătate pentru ca, la final, să se conchidă: „împotriva hotărârii pronunțate de instanța de fond (nr., prin care a fost anulat Regulamentul Peninsulei, Consiliul Local al Municipiului Constanța nu a formulat recurs“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța explică de ce a anulat Regulamentul Zonei Peninsulare din oraș (MOTIVARE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii