Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

ro

23 Apr, 2024 17:00 858 Marime text
  • Procesul a fost pierdut la Tribunalul Constanța de către rezidenții și agenții economici care au cerut anularea avizului IPJ, însă, între timp, stâlpișorii ficși care închid definitiv accesul pe mai multe străzi din Peninsula Constanța au fost îndepărtați de autoritățile locale.
  • Străzile Revoluției din 22 Decembrie 1989, Grigore Tocilescu și Constantin Brâncoveanu, cele trei artere care ies în bulevardul Regina Elisabeta, au fost redeschise circulației spre bulevard.
Stâlpișorii ficși care închideau accesul pe bulevardul Regina Elisabeta dinspre străzile Revoluției din 22 Decembrie 1989, Grigore Tocilescu și Constantin Brâncoveanu, din Zona Peninsulară Constanța, au început să dispară.
 
Fotografiile făcute astăzi, 23 aprilie 2024, în Peninsula Constanța arată îndepărtarea stâlpișorilor ficși de pe cele trei artere care nu mai puteau astfel asigura ieșirea în bulevard.
 
În paralel, dosarul în care Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a fost dat în judecată în legătură cu avizul privind restricțiile rutiere din Zona Peninsulară a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel.
 
Cazul a fost înregistrat ieri, 22 aprilie 2024, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții și urmează acum ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată pentru a se stabili data primei înfățișări în recurs.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, procesul a fost pierdut la Tribunalul Constanța de către rezidenții și agenții economici care au cerut anularea avizului IPJ, însă, între timp, stâlpișorii ficși care închid definitiv accesul pe mai multe străzi din Peninsula Constanța au fost îndepărtați de autoritățile locale.
 
În Galeria Foto-Video pot fi accesate imagini și video de astăzi, 23 aprilie 2024, din Zona Peninsulară, imagini în care se pot observa urmele lăsate de stâlpișorii ficși care închideau zona.
 
Dosarul privind avizul IPJ are indicativul 2819/118/2023, iar obiectul este „anulare act administrativ AVIZ NR 478032/14.10.2021“.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Luminița Popescu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
În motivarea deciziei de respingere a acțiunii, judecătorii de la Tribunal au arătat, printre altele, că „avizul a cărui anulare este solicitată nu a avizat montarea de stâlpişori sau bolarzi, ci a avizat pozitiv doar închiderea traficului rutier din zona peninsulară. Aspectul că prin închiderea traficului s-a urmărit montarea stâlpişorilor, deşi real, nu prezintă relevanţă cât timp aceşti stâlpişori sau bariere au fost montate în concret în baza HCL nr. 294/2021“.
 
Tribunalul a motivat că, deși avizul IPJ contestat în proces a fost emis după ce a fost adoptat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară (prin HCL 294/2021), avizul în sine nu este un act administrativ, așa încât nu putea fi atacat astfel în instanță.
 
Agenții economici și rezidenții din Peninsulă, reclamanți în proces, au declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului Constanța.
 
Recent, stâlpișorii ficși au început să fie eliminați de pe străzile din Peninsula Constanța.
 
Ca urmare a îndepărtării lor, străzile Revoluției din 22 Decembrie 1989, Grigore Tocilescu și Constantin Brâncoveanu reasigură comunicarea cu bulevardul Regina Elisabeta.
 
Acum, Curtea de Apel Constanța este așteptată să pronunțe o decizie definitivă în cauză.

 

 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)
 
Peninsula Constanța, fără stâlpișori pe strada Revoluției! Anunțul avocatei Mirela Doicescu (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii