Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accesul în peninsulă, doar în baza unui permis special. Se cere anularea hotărârii. Procesul, amânat pentru 2020

ro

08 Nov, 2019 00:00 1141 Marime text

Tribunalul Constanţa a judecat ieri cererea de anulare a hotărârii Consiliului Local nr. 371/27.09.2018 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa. Dosarul a fost amânat pentru data de 23 ianuarie 2020.


În prezent, accesul în zona peninsulară a municipiului Constanţa se va face liber, fiind permis tuturor cetăţenilor, cu respectarea indicatoarelor rutiere. Şi asta după ce Tribunalul Constanţa a decis în primă instanţă suspendarea hotărârii Consiliului Local privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului.


Procesul privind suspendarea HCL nr. 371/27.09.2018 se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru data de 11 decembrie. Cu privire la permisele de acces în zona peninsulară, Primăria Constanţa anunţa pe data de 7 martie că există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenţi persoane fizice, pentru rezidenţi persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituţii publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilităţi publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poştă sau curierat şi transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situaţii excepţionale.

„Intrarea şi ieşirea maşinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maximum 30 km/h. Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule dacă au greutatea maximă de 3500 kg: 1. Vehicule inscripţionate aparţinând M.A.I., D.G.P.L., I.G.S.U. M.Ap.N, S.M.U.R.D. si serviciului de ambulanţă, aflate în misiune; 2. Vehiculele aparţinând ambasadelor sau consulatelor precum şi ale coloanelor oficiale; 3. Vehicule autorizate în regim de taxi, care transportă persoane în/din zona peninsulară, fără staţionarea în zonă“, se mai arată în informarea oficială a Primăriei Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii