Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stâlpișorii ficși care închid străzile din Peninsula Constanța, cu avizul expirat?!

ro

28 Jun, 2023 13:05 1309 Marime text
Stâlpișorii ficși din Peninsulă, smulși din asfalt în timpul misiunii pompierilor care stingeau incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului

Avizul pentru închiderea mai multor străzi din Zona Peninsulară Constanța nu mai este valabil, arată rezidenții din Peninsulă, reclamanți în procesul pentru anularea Regulamentului de acces, dar și în cel deschis Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
Într-o postare pe grupul de Facebook Zona Peninsulară – grup cetățenesc, Daniela Ghițoi, administrator al grupului, dar și reclamant în procese, a vorbit despre răspunsul transmis rezidenților de către IPJ Constanța în care se arată că acesta ar fi expirat.
 
„Când am cerut în instanță anularea avizului, IPJ a răspuns în întâmpinare că avizul este valabil 12 luni. La o nouă revenire la IPJ cu privire la data de valabilitate a avizului, IPJ ne-a răspuns că de fapt avizul a fost dat pentru 60 de zile și avizul este expirat din 14.12.2021 (!!!), admițând că este eronată atât data expirării de pe aviz, cât și susținea din întâmpinarea depusă la instanță cum că avizul a fost emis pentru 12 luni“, a arătat Daniela Ghițoi în postarea din grup.
 
În continuare, aceasta a explicat: „Ca să înțelegem mai bine, stâlpișorii ficși există acum pe teren în baza unui aviz a cărui valabilitate este expirată de un an și jumătate (a confirmat emitentul avizului). La incendiul de la Arhiepiscopie au scos din carosabil stâlpii ficși care îngreunau intervenția și după câteva săptămâni i-au pus la loc“.
 
De asemenea, aceasta a precizat că „mai mult, anul acesta a existat o solicitare a Confort Urban către Primărie pentru a îndepărta stâlpișorii ficși care închid străzi (cel mai probabil tot în urma solicitărilor noastre), cerere pe Comisia de Circulație din Primărie a avizat-o negativ (deci stâlpișorii nu s-au scos pentru că nu a dorit Primăria). Nu știm ce motivare a dat Comisia de Circulație pentru refuz, pentru că nu am primit acea motivare, o să o cerem din nou“.
 
Între timp, Tribunalul Constanța urmează să stabilească data primei înfățișări, după parcurgerea procedurii prealabile, în procesul în care s-a solicitat anularea avizului.
 
Dosarul are indicativul 2819/118/2023 și are ca obiect „anulare act administrativ Aviz nr. 478032/14.10.2021“, iar IPJ Constanța este pârât.
 
Între timp, Tribunalul a dispus anularea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară, iar Consiliul Local Constanța nu a contestat această decizie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ZIUA LIVE. Zona Peninsulară Constanța - un „Colectiv“ în așteptare?!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii