Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examenele Naționale se modifică de la anul. Lucrările vor fi scanate și corectate online de profesori

ro

30 Aug, 2017 18:23 4066 Marime text
Ministerul Educației Naționale va aproba, în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011, calendarele și metodologiile de organizare și desfășurare pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv examenul național de Bacalaureat din anul 2018.
 
Principalele elemente de noutate în raport cu metodologiile aprobate anul trecut vizează calendarul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat (programate în semestrul al II-lea), respectiv sistemul de evaluare a lucrărilor susținute la probele scrise (EN VIII și Bacalaureat). 

"Aducem o decongestionare a materiei pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat.  Pe zona de evaluare venim cu elemente suplimentare de siguranță — nu vom mai plimba lucrările dintr-un județ în altul și profesori în centrele de evaluare", a spus ministrul, potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook.

 
O altă noutate adusă în cazul examenelor naționale. Astfel, lucrările vor fi scanate și securizate cu ajutorul STS-ului.
 

"Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va ști niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. Vom pilota aceste două noutăți în luna ianuarie, la Evaluarea Națională, și februarie-martie, la examenul de Bacalaureat", a afirmat Pop. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii