Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Live. Inspectorul școlar general Sorin Mihai „În cadrul examenului de Bacalaureat de anul acesta se vor susține și probele de competențe”

ro

13 Feb, 2021 00:00 3753 Marime text

 

  • Probele de competențe ale Bacalaureatului vor fi susținute anul acesta
  • Vor fi organizate testări la nivel județean pentru elevii constănțeni
  • 1200 de elevi s-au înscris pentru activitățile privind recuperarea orelor din online
  • ​Testarea rapidă anti-covid în școli trebuie făcută doar în cabinetele medicale


Profesorul Sorin Mihai, Inspector școlar general a vorbit la Interviu Live despre Compromisurile educației în pandemie.

După cum se știe, școlile din județul Constanța s-au redeschis începând cu data de 8 februarie.

Interviul video poate fi urmărit aici:
 

 
 
În cadrul interviului, profesorul Sorin Mihai a anunțat că spre deosebire de anul trecut, anul acesta, în cadrul examenului de Bacalaureat, se vor susține și probele de competențe.
 
Șeful ISJ Constanța a făcut și precizări despre activitățile privind recuperarea orelor din online:  „Fiecare cadru didactic știe ce are de făcut, fiecare profesor știe dacă are de efectuat, pe semestrul al II-lea, o oră în plus, două ore în plus, pentru fixarea informațiilor care au fost transmise în mediul online , a precizat inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, invitat la ZIUA Live.

Acesta a mai spus că activitățile remediale nu țin de pandemie, nu țin de acest cadru. „Eu am făcut astfel de activități remediale tot timpul cu elevii mei, oricând simțeam că este nevoie. Activitățile remediale nu se vor limita numai la recuperarea orelor din online. Se vorbește generic despre activități remediale. Dar astfel de activități se pot face și cu elevii olimpici, de exemplu. Este la latitudinea cadrului didactic să stabilească unde trebuie să aibă activități în plus , a declarat șeful ISJ Constanța


De asemenea, inspectorul școlar general a spus că este important ca, în acest an școlar, să fie cât mai multe unități de învățământ care să încerce să implementeze programul  Școală după Școală”.

Tot legat de examenele naționale, inspectorul școlar general a precizat la ZIUA Live că vor fi publicate broșuri cu exerciții pentru elevii din anii terminali.
 
De asemenea, inspectorul școlar a vorbit și despre introducerea de testări la nivel județean pentru elevi, care să le arate și acestora și profesorilor nivelul de pregătire.

În ceea ce privește testarea rapidă anti-covid, Sorin Mihai a declarat că aceasta trebuie făcută doar în cabinetele medicale, de către personalul medical: Testarea rapidă va fi efectuată de cadrul medical, în exteriorul unității de învățământ, dacă școala nu are cabinet medical. Reamintesc cu această ocazie, personalul medical nu este angajat al inspectoratului școlar, ci al autorităților locale , a afirmat Mihai.

Citește și:

Inspectorul școlar general Sorin Mihai „Nu școala a fost vinovată în toamnă pentru creșterea incidenței“

ZIUA LIVE Interviu cu Profesorul Sorin Mihai, Inspector Școlar General despre "Compromisurile educației în pandemie"

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii