Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu’’ din Constanța participă la concursul "Euroscola"

ro

11 Sep, 2019 11:27 3199 Marime text

Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța se înscrie, în anul acesta, la concursul național Euroscola, organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale.

Echipa Colegiului, alcătuită din 24 de elevi și 2 profesori coordonatori, își propune informarea atât a elevilor, părinților şi profesorilor din Colegiu, cât şi din județ şi din țară, a membrilor comunității locale, cu privire la importanța și rolul educației.

Sub genericul Educația schimbă vieți , elevii şi cadrele didactice ale Colegiului implicaţi în proiect doresc să aducă în prim plan cadrul strategic pentru cooperare europeană în domeniul educației și formării profesionale (ET2020).

Prin campania de informare Flying to the future through education, echipa Colegiului invită elevii și membrii comunității să conștientizeze rolul esențial pe care educația îl are în formarea şi dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. Din această perspectivă, şcoala trebuie să fie un spațiu prietenos în care tinerii au oportunitatea de a-şi forma abilităţi de viaţă, să fie punctul de plecare pentru un parcurs profesional de succes.

Proiectul îşi propune prin obiectivul său central să conştientizeze tânăra generaţie asupra adevăratelor valori: toleranță și deschidere față de cei din jur, spirit civic, responsabilitate, asumare, respect mutual.

Mesajul proiectului este Don`t limit your challenges! Use education to challenge your limits!

Pornind de la poveşti de succes, a unor oameni care au devenit adevărate repere profesionale, proiectul se centrează pe rolul modelelor și al valorilor în educație, precizează reprezentanţii Colegiul Național Pedagogic.

Euroscola reunește în fiecare an elevi liceeni din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Din băncile Parlamentului European, elevii au şansa unică de a trăi experiența procesului decizional al Uniunii Europene, într-un Parlament multilingv, al tinerilor.  Programul Euroscola permite elevilor să dezbată, să voteze și să adopte rezoluții privind probleme reale ale lumii contemporane.


Elevii Colegiului au participat la edițiile din 2015, 2017 și 2018 ale concursului Euroscola, fiind coordonaţi de prof. drd. Cristina Gâlă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii