Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două licee pedagogice din Constanța și un altul din Tulcea au semnat scrisoarea transmisă către Președinte, Parlament și Ministerul Educației. Nu vor desființarea specializării de învățător

ro

18 Jan, 2023 15:11 1562 Marime text
29 de licee pedagogice din țară au transmis o scrisoare deschisă către Președinte, Parlament și Ministerul Educației să nu desființeze specializarea de învățător de la aceste școli, potrivit www.edupedu.ro.

Printre liceele semnatare se numără și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța și Colegiul Național „Kemal Ataturk” din Medgidia.

Scrisoarea a fost semnată și de reprezentanții Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Tulcea.
 
Potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, liceele pedagogice nu vor mai putea forma învățători.

„Modernizarea învățământului nu înseamnă doar forme noi, preluate ca atare, ci, mai ales, păstrarea fondului, a tradiției care și-a dovedit viabilitatea de-a lungul anilor. Credem că, în aceste condiții, adaptarea ar fi cuvântul - cheie. Trebuie mers înainte cu ceea ce avem deja
bun, fără să dărâmăm tot pentru a construi edificii fără bază. În plus, ar trebui cerută și părerea tuturor celor implicați în procesul instructiv-educativ”, au argumentat semnatarii scrisorii transmisă către Președinte, Parlament și Ministerul Educației.

Scrisoare poate fi consultată în secțiunea „documente”.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii