Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Documentare și Informare „Garabet Kumbetlian”, gazda unei importante întâlniri (galerie foto)

ro

30 Nov, 2019 00:00 3574 Marime text

Inaugurat la jumătatea lunii mai 2019, Centrul de Documentare și Informare „Garabet Kumbetlian”  al Liceului Energetic Constanța a găzduit joi, 28 noiembrie 2019, activitatea metodică a bibliotecarilor și documentariștilor din mediul preuniversitar constanțean.
 
La activitate au participat reprezentați ai Casei Corpului Didactic din Constanța, prof. documentarist Petrov Flavia și prof. metodist Narciz Amza, 33 de bibliotecari din județul Constanța și un invitat de onoare, Eana Zama, fosta bibliotecară a liceului. Activitatea intitulată „De la biblioteca școlară la Centrul de documentare și informare”, desfășurată în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din Constanța, a avut ca obiectiv planificarea unui proiect de amenajare a C.D.I.-ului prin transformarea bibliotecii școlare.
 
Bibliotecara Mihaela Mictar a prezentat pașii pe care i-a urmat în demersul pentru înființarea Centrului de Documentare și Informare din cadrul Liceului Energetic, acesta fiind realizat cu fonduri de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) „Învăț pentru mine, învăț pentru viitorul meu!”. Prin această transformare s-a dorit crearea unui spațiu în care elevii să se poată exprima liber, pe care să-l simtă ca pe un centru de recreere, dar și ca pe un centru de documentare specializat, unde să își poată dezvolta competențele de comunicare, înţelegere și valorificare a informaţiilor obținute. Prin activitățile desfășurate în cadrul CDI-ului, elevii își dezvoltă capacitatea de muncă în echipă, de abordare interdisciplinară a problemelor și deprinderi de căutare și prelucrare a informaţiei.
Existența acestui spațiu asigură șanse egale pentru toți elevii în privința accesului la informație și a materialelor documentare, participă la dezvoltarea unui management performant, bazat pe conlucrarea dintre școală-familie-comunitate, capabil să readucă școlii, cadrelor didactice și elevilor plus valoarea necesară situării Liceului Energetic Constanța în topul preferințelor elevilor pentru liceele tehnologice.
 
În a doua parte a activității, elevii Liceului Energetic Constanța, alături de cadre didactice din unitatea școlară, au susținut un frumos moment artistic dedicat Zilei Naționale a României. La inițiativa Consiliului Elevilor, a fost organizat un Târg de produse tradiționale dobrogene, care a avut un mare succes în rândul tuturor celor care au participat la activitate.
 
Citește și:
 
Personalitatea savantului Garabet Kumbetlian, evocată cu prilejul Zilelor Liceului Energetic Constanţa (galerie foto)

Garabet Kumbetlian - savant, autor a 27 de inovaţii

Ecouri la sărbătoarea Zilei Dobrogei Corespondență din Israel, de la Corina Shapira, fiica savantului Garabet Kumbetlian

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii