Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident revoltător la Liceul Energetic din Constanța! Ce spune inspectorul general al ISJ, Sorin Mihai

ro

20 Jun, 2023 14:58 2904 Marime text
Situație atipică la final de an școlar la Liceul Energetic din Constanța! 

O profesoară de biologie din cadrul instituției refuză să treacă notele în catalogul electronic. 

Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, Inspectorul general al ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai a declarat că motivul invocat de profesoară, pentru care nu trece notele în catalogul electrocnic, ar fi că prin intermediul dispozitivului ar lua viruși. 

Împreună cu conducerea liceului am găsit o variantă: să solicităm asistență, prin intermediul unei cererii adresate conducerii instituției, ca o personaă să o asite pe profesoară pentreu a treece notele în catalog. Elevii nu au note la biologie de la debtul anului  școlar., a precizat Sorin Mihai. 

Soluția este desfacerea contractului de muncă, iar notele să fie trecute de un alt cadru didactic. Sorin Mihai reiterează faptul că până la finalul săptămânii mediile elevilor vor fi încheiate. 

Profesoara este în liceu de peste 10 ani. Aceasta ar fi avut probleme și în alte unități de învățămînt unde a predat. 

Asociația Elevilor din Constanța își exprimă revolta față de incidentul apărut în presă de la Liceul Energetic Constanța și solicită Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța să se autosesizeze!

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Asociația Elevilor Constanța:

Luare de mită la Liceul Energetic Constanța!

Asociatia Elevilor din Constanta își exprimă revolta față de incidentul apărut în presă de la Liceul Energetic Constanța și solicită Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța să se autosesizeze!

Marti, 20 iunie a.c., mai mulți elevi aflați în stare de corigență sau de amânare de la Liceul Energetic Constanța au fost chemați de către profesoara de biologie, Liliana Stoicescu Iordache, în scopul încheierii situațiilor școlare și evaluării lor, în presă apărând o serie de imagini video în care aceștia așteaptă pe holurile liceului să fie primiți în clasă. Menționăm faptul că numărul elevilor aflați în situație de
corigență sau amânare la biologie este unul mare, în unele cazuri reprezentând aproape jumătate din elevii dintr-o clasă.

Conform surselor noastre, profesoara a adus elevii în această situație în scopul obținerii unor bunuri.

Astfel, mulți elevi au adus orhidee, flori, ciocolată, cafea, pentru ca aceasta să nu îi lase repetenți, profesoara acceptând aceste bunuri.
Atașăm prezentului comunicat imagini în care pot fi observate florile aduse de către elevi profesoarei.

Considerăm această situație una revoltătoare și punem în atenție faptul că solicitarea sau acceptarea de cadouri de la elevi în scopul încheierii situațiilor școlare reprezintă o faptă penală, anume luarea de mită.

Încurajăm elevii aflați într-o astfel de situație să ne contacteze și să refuze orice solicitare de bunuri a oricărui cadru didactic în schimbul încheierii situației școlare.

Amintim faptul că aceasta nu este prima abatere a profesoarei în cauză, în anul 2021 apărând în presă informații conform cărora profesoara aborda în cadrul orelor de curs subiecte cu conotație sexuală, indecente.

Solicităm Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța să se autosesizeze!


 Citește și:  ConstanțaEmoții mari pentru părinți și elevi la prima probă din cadrul Evaluării Naționale (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii