Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:12 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telefoane suspecte primite de două femei din Constanţa. Polițiștii au deschis anchete

ro

13 Jan, 2017 08:55 5355 Marime text
Pe 11 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, din Constanța, despre faptul că a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind fiul ei, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier. Persoana necunoscută i-a mai spus că are nevoie de suma de 3.000 de lei, după care a închis receptorul fără a mai oferi alte detalii.
 
De asemenea, ieri, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați tot de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Constanța, despre faptul că a fost sunată, tot pe fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind fiica sa, comunicându-i că a provocat un accident rutier. Femeia a intenționat să-și cheme la telefon soțul, moment în care apelanta a închis convorbirea fără a solicita o sumă de bani și a mai oferi alte detalii.
 
Polițiștii au deschis anchete în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptelor.
 
Recomandări ale polițiștilor constănțeni
 
  • Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor
  • “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
  • Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
  • Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
  • Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
  

Ti-a placut articolul?

Comentarii