Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase ani cu executare pentru un fost comisar de penitenciare din Tulcea! Se cere rejudecarea dosarului

ro

13 Mar, 2023 14:13 4005 Marime textJudecătorii Curții de Apel Constanța analizează cererea prin care se solicită rejudecarea unui dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa!
 
În cauză, un fost comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea a fost condamnat definitiv (aprilie 2022) la șase ani de închisoare cu executare.
 
Acum, fostul comisar a formulat o contestație în anulare, acțiunea fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța.
 
În cauză a fost fixat termen pentru finele acestei luni.  
 
Fostul comisar de penitenciare a fost suspectat de luare de mită în formă continuată, introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada martie - aprilie 2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
 
De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.
 
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei“, potrivit DNA.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii