Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale polițiștilor, în București, într-un dosar de înșelăciune. Metoda „Accidentul” încă face victime

ro

24 Nov, 2023 11:27 796 Marime text
Sursa foto: Poliția Română


 
  • La data de 22 noiembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 Poliție au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Teleorman, într-un dosar penal de înșelăciune, prejudiciul fiind de 45.980 de lei, potrivit Poliției Capitalei.

„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar avea preocupări de natură infracțională, pe linia săvârșirii de fapte de înșelăciune”, arată polițiștii.


La data de 8 octombrie 2023, în intervalul 21.00 - 22.00, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în baza unei înțelegeri prealabile cu două persoane, o femeie, în vârstă de 35 de ani și un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani, a  apelat telefonic o femeie, în vârstă de 85 de ani, modificându-și vocea și s-a prezentat, sub calitatea mincinoasă de angajat al unei unități mediale, după care a indus în eroare victima, cu privire la faptul că fiica acesteia a avut un accident, iar pentru efectuarea operației este necesară transmiterea unei sume de bani, potrivit sursei citate.

„Ulterior, bărbatul de 39 de ani s-ar fi prezentat la domiciliul persoanei vătămate, din Sectorul 4, în calitatea mincinoasă de angajat al casei de asigurări de sănătate pentru preluarea banilor, primind de la victimă 45.980 de lei”, a mai transmis Poliția Capitalei.


De asemenea, în tot acest timp, acesta a ținut legătura prin telefon cu bănuita, în vârstă de 35 de ani, care îl dirija spre domiciliul persoanei vătămate.

„Totodată, în sarcina aceluiași bănuit, din probatoriul administrat, a mai fost reținut faptul că, la data de 11 noiembrie 2023, în intervalul orar 07.30 – 10.30, ar fi condus pe drumurile publice, pe traseul București – județul Dâmbovița, fără a poseda permis de conducere”, precizează sursa.
În vederea administrării materialului probator, la data de 22 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de precheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

 
Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism, care a fost achiziționat după săvârșirea infracțiunii.

Cei trei bănuiți au fost depistați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data de 23 noiembrie 2023 magistrații au dispus, față de cei doi bărbați, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de femeia în cauză, conform aceleiași surse.

Cercetările sunt continuate de către Secția 14 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Citește și
Amenzi de peste 60.000 lei au fost aplicate. Cele mai multe au fost pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii