Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiţia, politica şi lipsa de experienţă Candidaţi respinşi din start, şefi de parchete şi preşedinţi de birouri electorale, în lupta pentru posturi

ro

20 Oct, 2012 02:23 23000 Marime text
04_tabel_palatul_justitiei.jpgOficialii Institutului Naţional al Magistraturii au dat publicităţii tabelele privind candidaţii judecători şi procurori care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere, din perioada 21 septembrie - 12 decembrie. Astfel, tabelul destinat procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere la parchetele de pe lângă judecătorii, tribunale şi curţi de apel cuprinde numele a doi constănţeni.

Concret, potrivit Institutului Naţional al Magistraturii, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, magistratul Camelia Maria Cenuşe, doreşte să rămână pe post. Aceeaşi decizie a luat-o şi Daniela Octavia Toader, şefa Parchetului Judecătoriei Mangalia, care ar vrea menţinerea funcţiei. Amintim că, pe data de 1 iunie, Camelia Maria Cenuşe a fost eliberată din funcţie ca urmare a deciziei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Cenuşe a fost promovată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Mai departe, tabelul destinat judecătorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere la judecătorii, tribunale şi curţi de apel cuprinde numele a opt constănţeni. Prima este Alina Andrescu, de la Judecătoria Măcin, delegată la Judecătoria Constanţa. Oficialii Institutului Naţional al Magistraturii spun că magistrul dorea postul de preşedinte al Judecătoriei Secţiei 2 Bucureşti. Mai mult decât atât, Alina Andrescu şi-a exprimat intenţia de a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Constanţa. Din păcate pentru ea, INM a respins cele două cereri, având în vederea, cel mai probabil, lipsa de experienţă. Tabelul mai sus precizat este continuat de Ionela Claudia Bojin, de la Judecătoria Constanţa, care doreşte postul de vicepreşedinte al instanţei. INM a admis candidatura magistratului. De menţionat că Bojin a fost preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie desemnat pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului organizat în judeţul Constanţa pe 6 noiembrie 2011. Scrutinul a avut ca temă propunerea privind reorganizarea teritorială şi desfiinţarea judeţului Constanţa. Pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Constanţa s-a înscris actualul preşedinte, Vasile Cosac Cărbune, iar pentru postul de vicepreşedinte s-a înscris Viorel Teodor Gheorghe, unul dintre cei doi vicepreşedinţi actuali. Atât candidatura lui Cărbune, cât şi cea a lui Gheorghe au fost admise de INM. În prezent vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, magistratul Adriana Ispas doreşte postul de preşedinte al instanţei, loc ocupat de Nicolae Stanciu.

Doi pe un loc

Pentru funcţia de preşedinte al Curţi de Apel Constanţa s-a mai înscris şi Sandu Gabriel Lefter, magistrat în cadrul aceleiaşi instanţe. Continuând, Alina-Gabriela Jurubiţă, judecător al Judecătoriei Constanţa, doreşte postul de vicepreşedinte al instanţei la care lucrează, în timp ce Fănel Stănilă, de la Judecătoria Hârşova, va candida pentru funcţia de preşedinte al Judecătoriei Medgidia. Amintim că, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional al Magistraturii, în circumscripţia Curţii de Apel Constanţa sunt disponibile 12 funcţii de conducere: preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, preşedinte şi doi vicepreşedinţi ai Tribunalului Constanţa, vicepreşedinte al Tribunalului Tulcea, vicepreşedinte al Judecătoriei Constanţa, preşedinte şi vicepreşedinte al Judecătoriei Medgidia, preşedinte al Judecătoriei Mangalia, preşedinte şi vicepreşedinte al Judecătoriei Tulcea şi preşedinte al Judecătoriei Babadag.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii