Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA acuză - bani pentru angajaţii Biroului Vamal Agigea Judecaţi şi condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie

ro

31 Oct, 2013 00:00 1840 Marime text
Trimişi în judecată de Direcţia Naţionale Anticorupţie, Adrian Ionuţ Iancu, Tudor Nicolae Cătălin Corenti şi Daniel Ţone au fost condamnaţi. Procurorii susţin că unul dintre inculpaţi ar fi cerut bani pentru funcţionari vamali cu atribuţii de decizie din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud şi din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov.
 
Conform organelor de anchetă, în perioada aprilie - mai 2012, Iancu ar fi pretins de la Corenti, reprezentant al SC Davidson’s Internaţional Rom SRL, „mai multe sume de bani, promiţând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă funcţionarii vamali cu atribuţii de decizie din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud şi din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, pentru îndeplinirea formalităţilor legale (accept vamal şi punct de vedere favorabil) în vederea distrugerii pe teritoriul vamal al României, sub supraveghere vamală, a containerelor conţinând legume cu termen de valabilitate în curs de expirare”. DNA mai arată că aceste mărfuri ajunseseră ori urmau să ajungă în portul Constanţa Sud - Agigea prin agentul de transport SC Davidson’s Internaţional Rom SRL.
„Concret, în baza unui contract încheiat între SC Davidson’s Internaţional Rom SRL şi SC Cameleon - Krugel Union SRL (firmă reprezentată de Iancu Adrian Ionuţ), pentru a interveni la funcţionari din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, firma reprezentată de Corenti Tudor Nicolae Cătălin urma ca, timp de un an, să achite SC Cameleon - Krugel Union SRL suma de 2.000 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel puţin un container pe lună, astfel că suma pretinsă este de cel puţin 24.000 de euro.

Din aceşti bani, Iancu Adrian Ionuţ a primit suma de 2.000 euro”, se mai arată într-o informare a procurorilor DNA. „În mod similar, pentru a interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, în baza aceluiaşi contract, firma reprezentată de Corenti Tudor Nicolae Cătălin urma ca, timp de un an, să achite SC Cameleon - Krugel Union Srl suma de 200 de euro pentru fiecare container, la un flux de cel puţin un container lunar, astfel că suma pretinsă în acest scop este de 2.400 de euro. Din aceşti bani, Iancu Adrian Ionuţ a primit suma de 900 de lei, echivalentul a 200 de euro, corespunzător unui container. În demersul său, Iancu Adrian Ionuţ a fost sprijinit de inculpatul Ţone Daniel, care a afirmat că poate interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Biroului vamal Constanţa Sud”, au conchis organele de anchetă. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Ilfov, instanţă care, ieri, a decis osândirea celor trei persoane la închisoare cu suspendare. Conform minutei judecătoreşti, Iancu s-a ales cu 1 an şi 4 luni de închisoare, Corenti cu 2 ani de detenţie şi Ţone cu un 1 an de închisoare. Tribunalul Ilfov a confiscat în cauză peste 2.000 de euro. Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii