Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șefi din cadrul Primăriei Iași, urmăriți penal de procurorii DNA. Ce acuzații li se aduc

ro

23 Aug, 2023 16:41 834 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai mulți suspecți.
 
Potrivit unui comunicat din partea DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
1. Tiron Vasile, la data faptelor și în prezent Director al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
2. Cepoi Alina Alexandrina, la data faptelor și în prezent Șef Birou Evenimente Publice din cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
3. Boțoiu Cătălin Marius, la data faptelor și în prezent Consilier Birou Evenimente Publice în cadrul Primăriei municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
4. Persoană fizică fără calitate specială, reprezentant legal al SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
5. SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 21 - 31 decembrie 2022, suspectul Tiron Vasile, în calitate de Director al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul Primăriei municipiului Iași, împreună cu Cepoi Alina Alexandrina și Boțoiu Cătălin Marius, funcționari publici în cadrul aceleiași primării, în cadrul organizării evenimentului „Revelionul Iașului 2022/2023” ar fi încălcat mai multe dispoziții legale pentru a favoriza societatea SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL și pe reprezentantul acesteia să câștige contractul de servicii respectiv.
 
În concret, cei trei suspecți ar fi inserat în cadrul Anunțului de participare, a Caietului de sarcini și apoi în procesul de evaluare a ofertelor și de execuție condiții restrictive astfel încât singura societate care ar fi putut  îndeplini condițiile solicitate ar fi fost SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL, împiedicând astfel participarea la procedură și a altor operatori economici.
 
Prin aceste demersuri, cei trei inculpați ar fi cauzat vătămarea intereselor legitime ale Primăriei Municipiului Iași, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit de către SC R&A EVENTS & CONCERTS SRL și reprezentantul său legal, reprezentat de valoarea serviciilor în cuantum de 559.895 lei achitate conform contractului de prestări servicii.
 
Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 

„Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Cazul avocatului trimis în judecată de DNA Constanța, închis definitiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii