Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele lui Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța! (DOCUMENTE)

ro

28 Jun, 2023 00:00 3114 Marime text
 
 
  • În februarie 2023, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Andrei Bodean, procuror în cadrul acestei structuri specializate, începând cu data de 22.02.2023.
  • Delegarea este valabilă până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.
  • Anul 2022 a fost unul plin pentru procurorii anticorupție din Constanța, care au finalizat 12 acorduri de recunoaștere a vinovației, zece rechizitorii și un total de 38 de suspecți trimiși în judecată.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese al lui Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța!
 
Potrivit declarației de avere completate la data de 30 mai 2023, Andrei Bodean deține, din 2023, o jumătate dintr-un teren intravilan amplasat în Tuzla, județ Constanța, în suprafață de 723 mp, sub dobândit prin contract de vânzare cumpărare, titular fiind „Bodean Andrei“.
 
Mai departe, tot în declarația de avere a șefului DNA Constanța este consemnată o casă de locuit, în suprafață de 252 mp, situată în Cluj Napoca, dobândită în 2011, prin donație, de soția sa, Claudia Bodean, judecător în cadrul Curții de Apel Constanța.
 
În privința bunurilor mobile, Andrei Bodean a declarat o Skoda Octavia (fabricată în 2007), o Skoda Superb (fabricată în 2011) și o șalupă Fibramar 550 Basshunter (fabricată în 2019).   
 
În privința activelor financiare, șeful DNA Constanța a consemnat un cont curent (deschis în 2017) în valoare de 26.500 de euro.
 
De la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța, Andrei Bodean a încasat 421.986 de lei reprezentând salarii/diferențe salariale.
 
Asta în timp ce Claudia Bodean, judecător în Curtea de Apel Constanța, a încasat 227.655 de lei - salarii/diferențe salariale.
 
Potrivit declarației de interese completate la data de 30 mai 2023, Andrei Bodean este membru în cadrul Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.
 
În declarația de avere completată în 10 iunie 2023, Andrei Bodean a consemnat casa din Cluj, cele două mașini, șalupa, 45.800 de euro în cont și un salariu de 268.109 de lei.
 
Andrei Bodean a absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, dar şi Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius, Specializarea Administraţie Publică.
 
Decretul prin intermediul căruia Andrei Bodean a fost numit procuror (la Parchetul Judecătoriei Constanţa) a fost semnat de preşedintele României, Traian Băsescu, la data de 8 februarie 2010.
 
Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în şedinţa din data de 14 mai 2012, promovarea lui Andrei Bodean, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În data de 9 mai 2013, Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Din 2018, Andrei Bodean conduce Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Interceptări
Motivarea judecătorilor în dosarul polițistului din Constanța care a refuzat 4000 de euro mită!

 
Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța!
Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

 
Magistratul de pe buzele tuturor
„Fabuloasa“ avere a procurorului Andrei Bodean, de la Anticorupţie (documente)

 
Este oficial! Se caută şef pentru DNA Constanţa
Oţel (2003-2005), Tîrnăcop (2005-2006), Ţene (2006-2010), Şişman (2011) şi Constantinescu (2011-2018). Se pregăteşte Andrei Bodean?!

 
CSM a decis!
Andrei Bodean rămâne șeful DNA Constanța

 
DNA Constanța, printre serviciile fruntașe la nivel național! Cum este văzută activitatea procurorilor conduși de magistratul Andrei Bodean
 
Averea și interesele Cameliei Mădălina Hira, șefa DIICOT Constanța, una dintre cele mai bune structuri anti-mafia din țară! (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii