Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA Amplă dezbatere pe marginea legislației incindentă prevenirii corupției, organizată în preajma Zilei Internaționale Anticorupție

ro

06 Dec, 2023 16:02 1226 Marime text
 
În contextul activităților desfășurate cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție – 9 decembrie, specialiștii Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerul Afacerilor Interne au inițiat în cursul zilei de astăzi, 06.12.2023, la Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB, o amplă dezbatere pe marginea legislației incidentă domeniului, la care au fost invitați să participe parteneri instituționali de tradiție, respectiv reprezentanți ai Ministerului Justiției, Agenției Naționale de Integritate, Transparency International România, precum și cei ai structurilor centrale ale MAI, transmite un comunicat din partea DGA. 

În acest cadru, au fost abordate aspecte privind implementarea Strategiei naționale anticorupție și a legislației privind protecția avertizorilor în interes public, în instituțiile publice, fiind identificate și prezentate oportunități și perspective aplicabile în domeniul anticorupție.
 

„Împreună cu Ministerul Justiției, DGA a dezvoltat două instrumente de analiză a fenomenului de corupție, managementul riscurilor de corupție și evaluarea reacției instituționale în cazul producerii unor incidente de integritate, instrumente care au devenit o bună practică de prevenire a apariției faptelor de corupție și care au fost adoptate la nivel de hotărâre de guvern (..)“– a precizat domnul comisar-șef de poliție Ovidiu-Ciprian Antohe, împuternicit director general al DGA, subliniind importanța parteneriatului între DGA și celelalte structuri MAI pentru asigurarea unui climat de integritate, dar și cu celelalte instituții de aplicare a legii.Despre Ziua Internațională Anticorupție

Se împlinesc 20 de ani de când, la 9 decembrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională Anticorupție. Această zi aniversară a fost stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată de România la 9 decembrie 2003 şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004. Convenția este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

Pentru marcarea acestui eveniment, Direcția Generală Anticorupție organizează o serie de activități menite să contribuie la conștientizarea deopotrivă a personalului Ministerului Afacerilor Interne, cât și a cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament integru.

În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și cetățenii care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie, avem oricând la dispoziție sistemul Call-center anticorupţie 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

Întrucât trebuie să fim conștienți de faptul că informarea și educarea sunt un antidot eficient pentru corupție, îi invităm pe toți cetățenii să fie responsabili și să ia atitudine împotriva infracțiunilor de corupție.

Activitatea de astăzi fost realizată cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.Citește și:

DGADare de mită sesizată de un polițist la Call-center anticorupție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii