Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublă sărbătoare în templul Thaliei Ileana Ploscaru împlinește azi 87 de ani, iar discipolul său, Dan Cojocaru, 50!

ro

31 Jan, 2018 00:00 3159 Marime text
Se mișcă dezinvolt pe scenă, iar personajele pe care le interpretează sunt atât de captivante, încât nici n-ai zice că astăzi împlinește 87 de ani! V-ați dat seama, este vorba despre Ileana Ploscaru, decana de vârstă a colectivului artistic de la Teatrul de Stat Constanța.
 
Prezență tonică pe scenă, dar și în viața de zi cu zi, Ileana Ploscaru este un exemplu viu că pasiunea nu cunoaște nici vârstă, nici povara anilor. Joacă cu dezinvoltură, iar fiecare rol al său este un exemplu pentru tinerii actori. Vinerea trecută, publicul a văzut-o în comedia franțuzească „Scaiul“, de Georges Feydeau, dar iubitorii de teatru o pot admira și în „Titanic vals“, de Tudor Mușatescu, unde interpretează o Chiriachiță de-a dreptul memorabilă. Cel mai recent spectacol care i-a fost dedicat este însă „Bătrâna și hoțul“, de Viorel Savin (premiera a avut loc în ianuarie 2017), unde îl are partener de scenă pe mai tânărul său coleg, care i-a fost și student, Dan Cojocaru, și care împlinește și el, azi, 50 de ani!
 
Secretul tinereții Ilenei Ploscaru nu ține cont de anii din buletin, ci se reflectă în modul pozitiv în care se raportează la lume. Îi place să citească și să călătorească și nici nu-i trece prin gând să se arate nemulțumită de viață.
 
„Nu am fost niciodată pesimistă. Eu nu mă gândesc că sunt bătrână. Sau, bine, sunt bătrână - că de la 50 de ani încolo eşti tot bătrân -, dar nu sunt babă. Unii se «băbesc» de la 50 de ani şi nu mai ai ce le face. Important e să trăieşti şi ziua, dar să ai şi perspective. Nu se poate să trăieşti doar clipa. Tot timpul e ceva de văzut, ceva de făcut, ceva de citit. Acesta este optimismul. Trebuie să te gândeşti din tinereţe cum să-ţi trăieşti bătrâneţea. Mulţi oameni, în clipa în care se pensionează şi întrerup activitatea, au o cădere, devin depresivi. De aceea, trebuie să te gândeşti ce vei face apoi. Întreruperea activităţii e ca un sfârşit de viaţă. Nu e adevărat. Eu, după ce m-am pensionat, am început să călătoresc ca o nebună. Văzusem ţara din timp. Soţul meu era un umblăreţ. Aveam motocicletă şi am străbătut ţara în lung şi în lat“, declara actrița, în urmă cu un an, pentru ZIUA de Constanța.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Actriţa Ileana Ploscaru, cetăţean de onoare al Constanţei (video)

„Bătrâna şi hoţul“, în premieră la Constanţa. Duelul vârstelor sau viaţa pe scenă la 86 de ani. La mulţi ani, Ileana Ploscaru! (galerie foto)

Actriţa Ileana Ploscaru împlineşte astăzi 86 de ani. „Trebuie să te gândeşti din tinereţe cum să-ţi trăieşti bătrâneţea“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii