Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Două premii și o nominalizare UNITER au ajuns în orașul de la malul mării!

ro

22 Jul, 2021 14:02 2630 Marime text
 
Săptămâna care tocmai se încheie a adus mare bucurie iubitorilor de teatru constănțeni!

Numele orașului lor s-a auzit de mai multe ori în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Galei Premiilor UNITER, care a avut loc pe 19 iulie, în Sala Mare a Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

Regizoarea Diana Mititelu a fost distinsă cu Premiul pentru Debut, pentru spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, primul premiu important care a ajuns la Constanța în ultimii 24 de ani! Spectacolul a avut premiera în februarie 2020 și s-a bucurat de mare succes la public, dar și la critica de specialitate.
 
Diana Mititelu a menționat în discursul său că meritul acestui succes le aparține deopotrivă tinerilor actori care au dat viață pesonajelor din spectacol: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea și Cătălin Bucur. De asemenea, tânăra regizoare a ținut să le mulțumească celorlalți colegi de la Teatrul de Stat Constanța, precum și profesorilor săi.
 
De asemenea, o mare actriță a teatrului tomitan, Ileana Ploscaru, a primit Premiul pentru Întreaga Activitate, ca o recunoaștere și onorare a celor 90 de ani de viață și 70 de ani de carieră impresionantă. Trofeul a fost ridicat de regizorul Erwin Șimșensohn, entuziastul manager al Teatrului de Stat Constanța.
Menționăm că venerabila actrița a mai fost distinsă, în 2003, cu Premiul național pentru întreaga activitate, conferit de Ministerul Culturii.
 
Importantă este și nominalizarea tinerei și talentatei Cătălina Mihai la Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, pentru rolul Speed din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.
 
Sursa foto: fb/teatruldestatconstanta
 
Citește și:
S-a stabilit data la care va avea loc Gala Premiilor UNITER. Ileana Ploscaru, premiu pentru întreaga activitate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii