Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul UNITER pentru trecerea în neființă a regretatei actrițe, Ileana Ploscaru „Ne despărțim de Ileana Ploscaru (31 ianuarie 1931 – 31 octombrie 2023)”

ro

31 Oct, 2023 18:29 991 Marime text
 

„Ileana Ploscaru a fost un rafinat om de teatru. O personalitate artistică distinsă și puternică, dedicată întru totul scenei. De-o forță, vigoare și statornicie care sunt puse pe seama iubirii imense pentru teatru și public”, menționează mesajul transmis de UNITER,  în memoria regretatei actrițe.
 

La Gala Premiilor UNITER din anul 2021 a primit din partea Senatului UNITER Premiul pentru întreaga activitate
 
Ileana Ploscaru a fost un model de dăruire, de profesionalism și de respect pentru meseria căreia i s-a dedicat până la 86 de ani. La Gala Premiilor UNITER din anul 2021 a primit din partea Senatului UNITER Premiul pentru întreaga activitate.

Pe coperta  antologiei teatrologice „Ileana Ploscaru. Teatru, teatru și iar teatru…” apărută la Editura Fundației Culturale „Camil Petrescu” în anul 2017, regizorul Dominic Dembinski mărturisea despre întâlnirea cu Ileana Ploscaru:

„Colaborarea noastră a început acum aproape 35 de ani cu ocazia venirii mele la Constanța, unde am descoperit-o ca pe o forță vulcanică, intuitivă, ce m-a ajutat în creație, percepând din preaplinul său talent că aveam să încep o nouă școală de teatru alături de magia răspândită de această măreață doamnă a Teatrului. Îi voi fi mereu recunoscător doamnei Ileana Ploscaru pentru onoarea ce mi-a făcut-o lucrând cu mine. Mi-o doresc cu egoism și speranță în mai toate distribuțiile mele, fiind conștient de gama enormă pe care o stăpânește și a dovedit-o cu alți colegi ai mei în zeci de spectacole de succes. Pe mine m-a uluit virtuozitatea cu care a schimbat registrele, talentul cu care a putut trece, sub biata mea baghetă, de la Molière, Goldoni sau Cehov!”


Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!
 
Citește și
Actrița Ileana Ploscaru a murit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii