Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj emoționant postat pe pagina de socializare a regretatei artiste, Ileana Ploscaru

ro

31 Oct, 2023 12:01 1334 Marime text
Este doliu în teatrul din România. Actriță Ileana Ploscaru s-a stins din viață. 

Un mesaj emoționant a fost postat pe contul de Facebook al iubitei actrițe. 

Vă mulțumesc că mi-ați fost alături în cele peste șapte decenii de activitate, că m-ați susținut și că m-ați iubit, se arată în conținutul mmesajului. 

Iată mesajul emoționant integral postat pe pagina de socializare a Ilenei Ploscaru:

Dragii mei, astăzi se încheie povestea vieții mele. A fost o viață frumoasă, pe care am dăruit-o celor care iubesc frumosul. Vă mulțumesc că mi-ați fost alături în cele peste șapte decenii de activitate, că m-ați susținut și că m-ați iubit.- se arată în conținutul postării. 


Cine a fost Ileana Ploscaru

A debutat pe scena Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca la 24 februarie 1951, în spectacolul „Fântâna turmelor” de Lope Félix de Vega Carpio, în regia lui Ion Dinescu.

În 1961, Ileana Ploscaru se transferă, prin concurs, la Teatrul de Stat din Constanța, debutând pe 12 noiembrie 1961, în spectacolul „Zări necuprinse”, scris de Nikolai Virta și regizat de Constantin Dinischiotu.

Ileana Ploscaru a fost actriță a Teatrului de Stat din Constanța, evoluând în zeci de spectacole, precum „Scaiul” de Georges Feydeau (regia: Ion Lucian), „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu (regia: Cristian Șofron), „Trei surori” de A.P. Cehov (regia: Dominic Dembinski) și „Bătrâna și hoțul” de Viorel Savin (regia: Iulian Enache).

Pentru cei 65 de ani de activitate, dintre care 55 pe scena teatrului constănțean, Consiliul Local Municipal Constanța i-a acordat, la sfârșitul anului 2016, titlul de cetățean de onoare.



Citește și:

Actrița Ileana Ploscaru a murit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii