Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internaţională a frumuseţii. O constănțeancă a câștigat Miss Grand International România

ro

09 Sep, 2020 00:00 6375 Marime text
  • Frumusețea este un termen abstract, ale cărui aspecte sunt legate de gusturile omului.
  • Cu definirea mai completă a acestui termen se ocupă estetica, o disciplină din cadrul filozofiei. Ca orice apreciere emoțională, stabilirea frumosului este de natură subiectivă.


Psihologia și sociologia consideră că „gustul frumosului” depinde de caracterul psihogenetic, sau și de cel social. Aprecierea frumosului este influențată fundamental de un complex de simțăminte, generate de mediul social înconjurător, ca și de psihicul individului.


Aprecierea frumosului din domeniul artelor, literaturii, muzicii este puternic influențată de educație, ideologie, mediu social. În decursul istoriei criteriile aprecierii frumosului, perfecțiunii, armoniei liniilor și culorilor s-au schimbat de multe ori. Filozoful german Immanuel Kant definește în opera sa „Kritik der Urteilskraft” (Critica gustului) (1790): „Aprecierea frumuseții este determinată de gust”.


Prin extindere se poate vorbi de frumusețe și în alte domenii, de exemplu: o partidă de șah; o demonstrație a unei teoreme matematice; un algoritm (program) de calculator; un meci de volei; o teorie în fizică; comportamentul unui copil etc.


În Evul Mediu se considera că folosirea produselor de înfrumusețare desfigurează opera lui Dumnezeu, întrucât Creatorul ar fi făcut omul după chipul și asemănarea sa. Fardul este asociat cu două păcate: desfrâul și orgoliul, scrie Wikipedia.org.


Începând cu secolul al XII-lea femeile se întorc la preocuparea pentru trup. Apar manuscrise care descriu secrete de înfrumusețare. Frumusețea medievală este tânără, blondă, cu tenul alb, buze roșii. Fruntea este epilată pentru a fi cât mai înaltă și lată, sprâncenele sunt subțiri, brune și boltite. Corpul este zvelt, șoldurile înguste, sânii fermi și mici, pântecul plin.
 
Constănţeanca Ioana Mihalache are deja o carieră vastă în de prezentări, pictoriale şi concursuri de frumuseţe, timp în care spune că a învăţat multe lucruri, printre care arta vorbitului în public, dar şi-a educat şi răbdarea şi a învăţat să fie mai înţelegătoare. Tânăra a început să câştige primii bani încă de când avea 15 ani şi, cu timpul, a prins numeroase contracte pentru prezentări în străinătate.
 

Despre viața de model, în opinia constănțencei Ioana Mihalache

"Viaţa de model nu necesită un program fix, dar presupune un stil de viaţă sănătos. Fac călătorii multe. Agenţia care se ocupă de contractele mele mă contactează şi mă anunţă unde voi fi în următoarea perioadă. Contractele pot dura de la zile la luni, iar de fiecare dată eu ştiu când vin şi când voi pleca spre următoarea destinaţie. Şi când nu am contracte, mă bucur de familie, dar îmi doresc să nu fie timpul liber atât de lung, aşa că îmi caut alte contracte."


Ioana Mihalache a vobit cu plăcere despre primul premiu câștigat în cariera sa.


"Primul premiu… am semnat pe la 20 de ani cu agenţia Miss Universe şi după vreo doi ani în care am lucrat cu ei, după ce am terminat contractul, am câştigat un concurs important de frumuseţe: Miss Earth. Aveam 22 de ani la acel moment şi am fost prima din Constanţa care a plecat la un concurs de frumuseţe pe vremea aceea, fapt care m-a bucurat foarte mult. În continuare, pot să spun că din Constanţa sunt cam singura care continuă să concureze şi să reprezinte ţara la concursuri de peste hotare. Chiar aş vrea ca tinerele din Constanţa să mă vadă ca pe un exemplu, pentru că avem nişte tinere foarte frumoase şi ar fi bine să avem mai multe fete care să ne reprezinte mai departe în competiţii."a precizat constănțeanca.


Primii bani din cariera de model câștigați

"La 15 ani am început să primesc bani pentru activitatea din modelling şi ţin minte că mi-am luat un ondulator de păr din acei bani. Nu erau foarte mulţi, dar la momentul respectiv eram foarte fericită pentru realizarea mea."


Prima data în lumea modei, la 15 ani

"Prima dată când am intrat în lumea aceasta aveam 15 ani şi aveam o prietenă mai mare ca mine care lucra deja ca model şi am fost cu ea la un casting, ca să o însoţesc. Din acel casting, eu am fost singura aleasă. Era un casting în Constanţa pentru o prezentare de modă, iar eu, fiind foarte slabă şi înaltă, am fost selectată de organizatori pentru a face parte din colecţia acelui designer. De acolo au venit mai multe contracte din ţară şi din străinătate."



 Citește și:

Concursuri de frumuseţe şi prezentări de modă Constănţeanca ce a câştigat Miss Grand International România dezvăluie secrete ale Reginelor
Frumuseţii


Ziua mondială a frumuseții este marcată astăzi!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii