Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci jocuri pe care să le încerci cu prietenii pe plajă

ro

16 Aug, 2022 16:51 3219 Marime text
Suntem în plin sezon turistic și una dintre principalele activități este mersul la plajă. Atunci când ești alături de cei dragi, poți să citești sau poți să încerci diverse jocuri. Dacă alegi a doua variantă, iată cinci recomandări pe care le poți încerca.
 
Recomandările sunt următoarele:
 
1. Război - Un joc de cărți foarte popular în țara noastră, care este potrivit și pentru momentele în care stai la plajă. Ai nevoie doar de un pachet de cărți din care le veți folosi pe toate 52. Acestea le vor fi împărțite jucătorilor, iar la fiecare rundă fiecare va lua cartea de sus din propriul teanc și o va pune cu fața în sus, pentru a fi vizibilă tuturor. Cel care are cartea cea mai mare primește toate cărțile puse în joc. Iar în cazul în care doi jucători au aceeași carte va începe războiul și va pune cu fața în sus numărul de cărți care a declanșat războiul. Câștigător va fi cel care va avea ultima carte cu cea mai mare valoare. Ulterior, câștigător va fi cel care va avea toate cărțile.
 
2. Table - Una dintre activitățile întâlnite adesea pe plajele de la Marea Neagră este jocul de table. Mulți oameni se adună în jurul șezlongurilor sau a baldachinelor pentru a juca table. Chiar dacă jocul are o tradiție de câteva decenii în România, istoria sa este însă mult mai bogată, de aproximativ 5 mii de ani.



Popularitatea sa este însă în continuă creștere, iar acum jocul de table este și pe internet. Conform recenziei NetBet realizate de echipa cazinopenet.ro jocul de table este unul dintre punctele forte al acestui cazinou online deoarece îți permite să îl joci alături de alți oameni și nu cu un soft, ceea ce face ca experiența să fie cât mai autentică. Iar dacă nu ai un set de table când ești la plajă sau nu ai cu cine să joci o poți face așadar și în mediul online.
 
3. Monopoly - Un joc de societate foarte popular, pe care îl poți încerca și la plajă, însă nu în zilele în care adie vântul și ar putea să vă ia piesele de pe tabla de joc. Monopoly are reguli simple și e nevoie de cel puțin două persoane pentru a-l juca. Se folosesc zarurile pentru a afla cât trebuie să avansați în încercarea de a vă băga adversarii în faliment. Și acest joc are o istorie bogată, fiind creat în 1935 în SUA, în timpul Marii Depresiuni. Pe atunci, multă lume și-a pierdut locul de muncă, iar în această situație s-au aflat și frații Darrow, care au creat unul dintre cele mai populare jocuri din istorie. Se crede că peste 500 de milioane de oameni au jucat Monopoly în ultimii 87 de ani.
 


4. Rummy - Un alt joc popular pe plajă și nu numai. Rummy poate fi jucat în 2-4 persoane, iar setul conține 104 piese, cu numere de la 1 la 13 în patru culori, dar și două piese Jolly precum și patru table de joc. Fiecare jucător va trebui să alcătuiască suite și formații câștigătoare în încercarea de a ieși câștigător. E un joc distractiv bun de încercat și la serile între prieteni.
 
5. Șeptică - Un joc care are reguli foarte simple. Se joacă atât individual, în doi sau trei jucători, dar există și versiuni pe echipe. În Șeptică se folosesc doar cărțile de la 7 în sus și așii. La început, fiecare jucător primește 4 cărți, iar după fiecare rundă se completează cu cărți noi. Câștigător este desemnat cel care va avea cei mai mulți ași sau decari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii