Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

ro

21 Apr, 2024 17:00 565 Marime text
  • Inspectorii de integritate au spus că „funcția publică de consilier gradul profesional I a fost transformată în funcția publică de consilier gradul profesional debutant, funcție ce a fost ocupată ulterior prin concurs de către persoana evaluată“.
Oana Maria Nicoară, fost consilier local în comuna tulceană Văcăreni, ulterior consilier debutant în Primăria Văcăreni, a dat în judecată, la Constanța, Agenția Națională de Integritate.
 
Aceasta le cere judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța să anuleze raportul întocmit de inspectorii de integritate în cazul său, raport în care se vorbește despre „conflict de interese administrativ“.
 
La data de 1 aprilie 2024, ANI a dat publicității o informare referitoare la Oana Maria Nicoară, în care a precizat că „în perioada exercitării mandatului de consilier local, având un interes personal în problema suspusă dezbaterii, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a C.L., prin care au fost modificate organigrama și statul de funcții al UAT Văcăreni“.
 
„Astfel, funcția publică de consilier gradul profesional I a fost transformată în funcția publică de consilier gradul profesional debutant, funcție ce a fost ocupată ulterior prin concurs de către persoana evaluată“, conform ANI.
 
Inspectorii de integritate au mai precizat că „persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) și alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2019“.
 
Acum, Oana Maria Nicoară a deschis un proces la Curtea de Apel Constanța pentru anularea raportului Agenției Naționale de Integritate.
 
Dosarul are indicativul 220/36/2024 și a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „conflict de interese/incompatibilitate – constatate de ANI Raport de evaluare nr.9638/G/II/29.03.2024“, Agenția Națională de Integritate fiind pârâtul.
 
Dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în proces.
 
Avere și interese
 
La data de 9 iunie 2023, Oana Maria Nicoară a completat declarațiile de avere și de interese potrivit prevederilor legislative în vigoare.
 
Declarațiile au fost completate de două ori: o dată în calitate de consilier local în Văcăreni, județul Tulcea – în termen de 30 de zile de la încetare, iar a doua oară, în calitate de consilier debutant la Comuna Văcăreni – în termen de 30 de zile de la numire.
 
În declarațiile de interese nu este menționat niciunul.
 
În declarațiile de avere este menționat un teren intravilan de 1.110 mp, în Văcăreni, cumpărat în 2020 cu soțul său, Vasile Nicoară, iar la capitolul bunuri mobile este menționat un autoturism Volvo S80.
 
La active financiar a fost notat un cont de 5.000 de euro, deschis în 2020.
 
Venitul anual al Oanei Maria Nicoară s-a ridicat la 15.842 de lei (operator call-center la Amego Call Center SRL București) și 5.850 de lei (consilier local în comuna Văcăreni).
 
Soțul său a realizat un venit anual de 24.200 de lire sterline, lucrând în construcții în Marea Britanie.
 
Au fost menționate și alocațiile copiilor.
 
În ce privește procesul de la Constanța, oricare va fi decizia Curții de Apel, ea va putea fi ulterior atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale Oanei Maria Nicoară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Consilier local de la Medgidia, cercetat pentru conflict de interese de ANI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii