Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nereguli găsite de Curtea de Conturi la Primăria Cernavodă. Care este prejudiciul estimat

ro

04 Feb, 2020 00:00 6123 Marime text

Camera de Conturi Constanţa a prezentat prin vocea Curţii de Conturi a României raportul privind verificările la nivelul entităţilor de pe raza judeţului Constanţa.


Printre entităţile verificate se numără şi Unitatea Administrativ-Teritorială Cernavodă. Potrivit sintezei acţiunii de audit desfăşurate la Cernavodă în perioada 1 – 30 august 2019, au ieşit la suprafaţă mai multe aspecte, fiind vorba de un prejudiciu de 11.809.000 de lei.


Printre constatările prezentate de Camera de Conturi Constanţa, se numără:
  1. Exactitatea şi realitatea datelor reflectate în situaţiile financiare. Nu a fost evidenţiată în contabilitate şi nici în situaţiile financiare anuale cota de participare a Consiliului Local Cernavodă, în calitate de asociat, la patrimoniul Asociaţiei Club Sportiv ”Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă”.

  1. Calitatea gestiunii economico-financiare:
    1. Nerespectarea procedurilor legale privind achiziţionarea serviciilor de gestionare a populaţiei canine pe raza UATO Cernavodă.
    2. Abateri cu privire la modalitatea de achiziţie în anul 2019 a unui cort pentru organizarea de evenimente.
    3. Efectuarea de plăţi în sumă de 11.730.744 lei pentru finanţarea Clubului Sportiv ”Asociaţia Axiopolis Sport Cernavodă”, cu nerespectarea tuturor prevederilor legale.
    4. Au fost decontate nelegal către aleşii locali cheltuieli cu deplasări în sumă de 78.369 lei fără depunerea în termenul prevăzut de lege, în urma îndeplinirii de către aceştia a unor misiuni oficiale, a raportului privind deplasările efectuate.


Echipa de control e emis o concluzie generală cu rezerve. Pentru abaterile identificate s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind efectuarea cheltuielilor şi organizarea evidenţei contabile. Pentru abaterile care nu au fost remediate în timpul verificării, directorul adjunct al Camerei de Conturi Constanţa a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entităţii pentru remedierea deficienţelor constatate, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor.

 

Citeşte şi:

Raportul public Camera de Conturi Constanţa a scos la iveală prejudicii mari la primăriile din judeţ (document)

Ce a găsit Curtea de Conturi în cadrul verificărilor făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa (document)

Curtea de Conturi a constatat, în unităţile de învăţământ constănţene, cheltuieli nelegale sau abateri cu caracter financiar-contabil (documente)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii