Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce scrie presa internaţională despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din România "Înfrângere istorică a stângii la prezidențialele din România"

ro

25 Nov, 2019 10:27 2489 Marime text

Jurnaliștii străini văd într-o lumină pozitivă victoria categorică a lui Klaus Iohannis în fața Viorica Dăncilă, scrie digi24.ro. 

România a arătat că vrea să rămână în Europa este o idee desprinsă din articolele mai multor publicaţii importante de pe continent.

"Înfrângere istorică a stângii la prezidențialele din România", este titlul din Le Monde. Cotidianul francez interpretează rezultatul ca fiind eșecul strategiei stângii, care a încercat să seducă electoratul cu creșteri de salarii, pensii și ajutoare sociale dar care a întors spatele orientării istorice pro-europene a țării și milioanelor de români plecați la muncă în Europa de Vest.

Și presa italiană a urmărit rezultatul alegerilor din România. La Repubblica scrie că la aproape 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, România a confirmat că vrea să rămână în Europa.

Este o lovitură dată suveraniștilor, autocraților și național-populiștilor de pe întreg continentul, cred jurnaliștii italieni. Totodată, rezultatul dă șansa continuării luptei anticorupție și accelerării integrării în UE a României.

Cotidianul italian spune că, în campania electorală, PSD a adoptat poziții asemănătoare celor ale liderilor suveraniști și național-conservatori populiști la putere în alte țări din fostul imperiu sovietic.

Sursa captura:  digi24.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii