Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Italia Creatorul de modă Roberto Cavalli a murit la 86 de ani

ro

13 Apr, 2024 13:53 516 Marime text

 
  • Creatorul de modă italian Roberto Cavalli, designer al vedetelor timp de zeci de ani datorită pieilor sale de piton şi imprimeurilor extravagante, a murit vineri, la vârsta de 83 de ani, a informat presa italiană, scrie AFP.
     
Creatorul de modă italian Roberto Cavalli, designer al vedetelor timp de zeci de ani datorită pieilor sale de piton şi imprimeurilor extravagante, a murit vineri, la vârsta de 83 de ani, a informat presa italiană, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Agenţia italiană ANSA a precizat că designerul a murit la domiciliul său din oraşul natal Florenţa (centru) după o lungă boală.

Designer al vedetelor din anii 1970 precum Brigitte Bardot sau Sophia Loren, pentru care a creat ţinute dezvăluind cu generozitate pielea şi formele, a continuat să seducă vedete din generaţiile mai recente, de la Kim Kardashian la Jennifer Lopez.

Cavalli iubea maşinile Ferrari, trabucurile mari şi cămăşile mulate larg deschise pe un bust bronzat mereu. S-a căsătorit cu o finalistă Miss Univers, deţinea un elicopter violet şi o podgorie în Toscana şi petrecea alături de elita de la Hollywood.

Născut pe 15 noiembrie 1940 la Florenţa, capitala mondială a articolelor din piele, era cunoscut tehnica de imprimare pe piele şi blugii decoloraţi.

În 2005, a redesenat micro-ţinutele Playbony Bunies, cu o versiune cu imprimeu leopard, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Atac cu armă albă la Sydney: Cinci persoane au fost ucise, opt sunt spitalizate; atacatorul a fost omorât 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii