Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA a încheiat cu bulgarii un parteneriat pentru atragerea de fonduri europene (galerie foto)

ro

15 Oct, 2012 01:00 1566 Marime text
ccina_4.jpgCamera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a pus vineri bazele unui parteneriat cu o instituţie de acelaşi tip din Burgas. Acordul încheiat între cele două organizaţii are un scop precis, acela al atragerii de fonduri europene.

Preşedintele CCINA Mihai Daraban şi directorul general Ion-Dănuţ Jugănaru au primit vineri, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), vizita Conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie din Burgas, reprezentată de preşedintele Tzanko Ivanov şi Secretarul general Borjana Jeleva. La discuţii au luat parte specialişti şi experţi pe proiecte de finanţare, atât de la CCINA Constanţa, cât şi din partea CCI Burgas. Mihai Daraban, în calitate de preşedinte al CCINA Constanţa şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a prezentat serviciile pe care le oferă CCINA şi experienţa pe care o are Camera de Comerţ Constanta în privinţa scrierii şi implementării de proiecte şi atragerea de fonduri europene. De asemenea, Mihai Daraban le-a prezentat invitaţilor principalele oportunităţi de afaceri din judeţul Constanţa. Întrevederea s-a încheiat cu semnarea, de către ambele părţi, a protocolului de cooperare între CCINA Constanţa şi CCI Burgas. De altfel, scopul vizitei a fost încheierea şi semnarea unui protocol de cooperare între cele două Camere de Comerţ şi analiza posibilităţilor de a lucra, pe viitor, în atragerea de fonduri europene, prin implementarea comună a proiectelor cu finanţare externă.

O primă propunere de colaborare

Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Burgas au făcut şi o propunere Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa privind participarea comună într-un proiect pe probleme de resurse umane, care să vină în sprijinul activităţii desfăşurate de mediul de afaceri şi a dezvoltării celor două regiuni în care schimbările economice, din ultima perioadă, au avut un impact major. Proiectul se va extinde pe durata a 12 luni, va avea mai multe etape, iar în cazul în care proiectul se va dovedi a fi eligibil pentru a primi finanţare, CCINA Constanţa va intra în acest proiect, ca partener.

Ti-a placut articolul?

Comentarii