Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

ro

28 Mar, 2024 09:40 460 Marime text
Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, marţi, numirea a zece membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Au fost votaţi pentru funcţia de membru în Colegiul CNSAS şi au depus jurământul, în plenul reunit al Parlamentului, următorii: Sorin Mărgărit (propus de Preşedinţie), Constantin Buchet (propus de premier, a primit un nou mandat), Andreea Oana Grigorescu (propusă de grupurile parlamentare ale PSD), Florin Homorean (grupurile PSD), Cătălin Boris Precul (grupurile PSD, a primit încă un mandat), Mădălin Hodor (propus de grupurile PNL), Germina Nagâţ (propusă de USR, primeşte încă un mandat), Adrian Petcu (propus de grupurile AUR), Ladislau Antoniu Csendes (propus de grupurile UDMR, primeşte încă un mandat).

Mandatele acestora sunt de şase ani şi încep pe data de 29 martie.

A mai fost votat, de asemenea, pentru a ocupa un loc de membru în Colegiul CNSAS, Gabriel Zamfirescu, propus de grupurile parlamentare ale PNL, dar el va depune jurământul la finalul anului deoarece mandatul său va începe pe data de 15 noiembrie 2024.

CNSAS a informat Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului că mandatele unor membri ai conducerii instituţiei expiră pe 26 martie şi trebuie numiţi alţii.

Citește și

CNSAS anunță că a preluat documente create de fosta Securitate! Inclusiv de la Cabinetul lui Nicolae Ceaușescu (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii