Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

ro

18 Apr, 2024 13:27 452 Marime text

Deputații PNL au semnat proiectul de lege, prin care propun ca autovehiculele folosite pentru controlul traficului, echipate cu dispozitive de măsurare a vitezei, să fie poziționate în mod vizibil și să prezinte însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

„Mai mult, este interzisă utilizarea acestor dispozitive în mașini neinscripționate și folosite de polițiștii care nu poartă uniforme cu însemnele corespunzătoare, pentru mașinile dotate cu radare, folosite, atât în mișcare, cât și staționar.

De asemenea, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor sunt atribuțiile directe ale polițiștilor rutieri sau, în cazul punctelor de frontieră, ale polițiștilor de frontieră, care sunt obligați să poarte uniforme cu însemne distinctive.

În loc ca participanții în trafic să fie vânați, mai bine sunt responsabilizați, în vederea adoptării unei atitudini corecte și civilizate în trafic. Eu susțin necesitatea unei discipline în trafic, promovând educația rutieră în detrimentul unei aplicări excesive a legii", susține deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat anul trecut și află în analiză, în comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților.

Citește și: 

Razie de amploare a polițiștilor și jandarmilor în județul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii