Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interventia senatorului Damian Draghici la AP a Consiliului Europei

ro

26 Apr, 2013 15:58 845 Marime text
Joi, 25 aprilie a.c., cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 22-26 aprilie a.c.), senatorul Damian Drăghici, membru al Delegației române la APCE, s-a adresat în plen Comisarului Consiliului Europei pentru drepturile omului, Nils Muiznieks.
În intervenția sa, senatorul Drăghici a făcut referire la situația comunității rome din Baia Mare, aspect care se regăsește în raportul pe anul 2012 al Comisarului Consiliului Europei pentru drepturile omului.
Față de cele menționate în raport, parlamentarul român a dorit să aducă o serie de precizări și de informații actualizate cu privire la acest subiect, relevând că relocarea romilor din Baia Mare nu poate fi catalogată  evacuare forțată atâta vreme cât a existat o consultare prealabilă a membrilor acestei comunități, iar relocarea a vizat ameliorarea condițiilor acestora de locuit. 
Senatorul Drăghici a precizat totodată că este în derulare în momentul de față un proiect pilot al reprezentanților locali ai Agenției Naționale pentru Romi, inițiativă care urmărește obiective clare în domeniile educației, ocupării forței de muncă, sănătății publice și promovării desegregării.
Nils Muiznieks a salutat evoluțiile pozitive de la Baia Mare, subliniind că identificarea unor soluții alternative de locuit nu trebuie să conducă la segregare, întrucât neintegrarea socială a comunității rome alimentează atitudinea discriminatorie a majorității.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii