Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

ro

04 Apr, 2024 17:00 807 Marime text
  • Călin a fost condamnată în primă instanța la 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații
  • Tribunalul a amânat aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, însă decizia nu este definitivă
  • Fostul secretar al UAT municipiul Constanța îl cheamă în judecată pe fostul ei șef, primarul Vergil Chițac și cere anulare dispoziției prin care la începutul acestui an i-a fost suspendat raportul de serviciu
  • Instanța nu a stabilit deocamdată un termen de judecată în acest caz
 


Condamnată în primă instanța la 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, fostul secretar al UAT municipiul Constanța îl cheamă în judecată pe fostul ei șef, primarul Vergil Chițac.

Mirabela Viorela Călin a înregistrat pe rolul instanței de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța, dosarul nr. 2236/118/2024 care are ca obiect anulare act administrativ  - dispoziția nr. 261/22.01.2024.

Este vorba despre dipoziția primarului Chițac privind constatarea suspendării de drept a raportului de serviciu al acesteia din funcția de consilier juridic, clasa I, gradul profesional superior, gradația 4 din Biroul Legislație, Contracte, Avize de legalitate și Legile proprietății din cadrul Primăriei Constanța, post pe care îl ocupa la momentul la care a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu  procurorul Vasile Abagiu după ce ar fi încercat să fraudeze concursul pentru postul de secretar al municipiului Constanța organizat în decembrie 2021.

Instanța nu a stabilit deocamdată un termen de judecată în acest caz.

Menționăm că într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța, cu nr. 549/118/2024, Viorela Mirabela Călin ceruse în luna ianuarie a.c. suspendarea executării aceluiași act administrativ cu nr 261/22.01.2024.
 
Călin a fost secretarul municipiului Constanța, ea fiind numită cu delegare de primarul Vergil Chițac, din iunie 2021 și până pe 8 noimebrie 2022, când a fost înlocuită de edil cu Fulvia Dinescu.
 
Condamnată în primă instanță pe 21 martie 2024
 
Reamintim, Tribunalul Constanța s-a pronunțat joi, 21 martie 2024, asupra acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat de Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa, cu Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța.
 
Instanța a stabilit pentru Călin Viorela Mirabela pedeapsa de 1 an de închisoare, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 
Tribunalul a amânat aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, Călin Mirabela Viorela va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe perioadă de 60 de zile, în cadrul Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei orașului Năvodari sau Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Un an de închisoare cu amânare pentru Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța (MINUTĂ+DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii